Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Bard rasar mot namninsamling: "Helt vansinnigt"

Publicerad: 5 januari 2018, 15:32
Uppdaterad: 5 januari 2018, 15:32

Alexander Bard riktar hård kritik mot Tänkvärts namninsamling #dontbeabard. "Det är bara gap och skrik i sociala medier av massor losers som hittar folk att hata".


Ämnen i artikeln:

Alexander BardTV4

Namninsamlingen " TV4: Vänligen ta avstånd från Alexander Bard" är initierad av Tänkvärt och går under hashtaggen #dontbeabard. I skrivande stund har totalt 8 300 människor skrivit på namninsamlingen, där upphovsmännen anklagar Bard för att vara rasist och sexist. Syftet med namninsamlingen är att få TV4 att bryta med Alexander Bard som just nu sitter i juryn för "Talang".

Nu går Bard till motangrepp och kritiserar Tänkvärts namninsamling.

– Folk trycker på någon knapp på nätet när de inte gillar någonting och kallar det för namninsamling. Det är försynt. En arbetsgivare kan inte sparka människor på grund av avvikande politiska åsikter. Det är fascism att göra så, säger Alexander Bard till Dagens Media.

Upphovsmännen till namninsamlingen anklagar dig för att vara rasist och sexist. Hur ställer du dig till dessa anklagelser?

– De ljuger! De ljuger! Rena jävla lögnhalsar. Jag är inte rasist eller sexist. De har inga bevis för såna uttalanden. De har bestämt sig att hacka på mig bara för att jag vågar ta debatten. Då ska de försöka knäcka mig och mobba bort mig från mina jobb och uppdrag, när jag inte gjort något fel. Det är helt vansinnigt. Helt vansinnigt.

Upphovsmännen bakom namninsamlingen anser att Bard i sina uttalanden kränker och förnedrar kvinnor. Bland annat ger de exempel på där han kallat Zara Larsson för "bitch", att Beatrice Ask ska dö och att folk som är emot droger är "moralkärringar". En bild han själv inte håller med om.

– Vi har tappat allt jävla ledarskap i Sverige. Tidningarna är ett ras. Expressen är värst och Aftonbladet rasar också. #metoo drabbar tidningsredaktioner mer än någon annan. Var tredje manlig skribent får gå på grund av alla möjliga anklagelser, säger han.

Alexander Bard anser att en kampanj måste ha en vision, strategi och målsättning, vilket han tycker att #metoo saknar.

– Det är bara gap och skrik i sociala medier av massor losers som hittar folk att hata. Och nu hatar de mig.

"Vi kan inte vara ett samhälle fyllt med barnungar"

Hur skulle du reagera ifall TV4 väljer att lyssna på det här uppropet?

– Klart de inte gör. Är du dum i huvudet? Det ger ju dem mer publicitet. Herregud. De bryr sig inte ifall ett par snorungar har gjort ett litet upprop på ingenting.

– Det ni journalister ska göra är att hänga ut vad det är för upprop. Jag ska inte behöva kommentera vad jag tycker om det. Ni ska göra ert jobb och kolla vem som har hittat på det här. Vad är det grundat på? Sen när är Alexander Bard rasist? När var jag sexist? Grundat på vad? Jag kräver att kvinnor ska vara jämlika män. Det är inte sexistiskt. De får inte vara småflickor längre. Väx upp och bli kvinnor. Vi kan inte vara ett samhälle fyllt med barnungar. #metoo var bara en skrikande hop till slut av barnungar.

Du tror inte att folk blir upprörda när du ändå har så starka åsikter?

– Jag har noterat att trafiken snarare har fördubblats sen #metoo drog igång, så det går ingen nöd på mig direkt. Vet du vad? Jag skiter i folks känslor. Barn har rätt att ha känslor, men vuxna har inte rätt att gå runt och prata om sina känslor. Var är fakta?

TV4 skriver i ett mejl till Dagens Media:

Vi är medvetna om namninsamlingen och vi har läst uppropet. Vi har varit och vill fortsätta vara tydliga gällande att TV4 har tagit starkt avstånd från Alexander Bards kritiserade inlägg på hans egna sociala medier, och från de saker som han givit uttryck för där.

TV4 anser att det Alexander Bard säger privat inte har något med hans medverkan i programmet "Talang" att göra.

Det är viktigt att poängtera att Alexander Bard inte är en talesperson för TV4. Han är anlitad för att vara jurymedlem i en av våra produktioner, Talang, och vi tar också ansvar för de saker som han gör och säger i det programmet.  

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Alexander BardTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.