Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Medier

Avpixlat byter namn till Samhällsnytt

Främlingsfientliga sajten Avpixlat har gått igenom en större omgörning.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se


Publicerad: 04 September 2017, 09:15
Uppdaterad: 05 September 2017, 06:37

Axpixlat heter numera Samhällsnytt.

Natten till fredag publicerades de sista artiklarna på den högerextrema sajten Axpixlat, som numera går under namnet Samhällsnytt.

I samband med omgörningen har också flera nya medarbetare tagit plats i redaktionen.

Ny chefredaktör och ansvarig utgivare är Tommy Carlsson, som tidigare har varit nattchef på Skaraborgs läns tidning.

Axpixlats tidigare chefredaktör och ansvarige utgivare Mats Dagerlind har istället tagit rollen som politisk chefredaktör.

Den kontroversielle frilansjournalisten Egor Putilov, vars riktiga namn är Alexander Fridback, blir även han en del av redaktionen. Aftonbladet avslöjade förra året att Fridback, under sin tid som anställd på SD:s riksdagskansli, hade skrivit artikar för svenska nyhetsredaktioner under psuedonym.

Före detta SD-riksdagspolitikern Erik Almqvist, som petades från partiet i samband med Järnrörsskandalen, är en av tre fasta krönikörer på nya Samhällsnytt. Övriga två är Jonathan Freidman och Jenny Piper.

Förutom att gå under ett nytt namn ska sajten framöver bevaka fler områden och fokusera mer på allmän nyhetsjournalistik, lyder det på den hemsidan. Granskande och grävande filmreportage sägs också bli återkommande inslag i rapporteringen.

Axpixlat hette tidigare Politiskt Inkorrekt, men bytte namn 2011.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.