tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Anton Glanzelius tar över Kristallen

Publicerad: 10 januari 2017, 11:08
Uppdaterad: 10 januari 2017, 15:39

Anton Glanzelius lämnar TV4 efter tolv år på företaget.

Anton Glanzelius efterträder Svante Stockselius som operativ chef för Kristallen.

Ämnen i artikeln:

KristallenAnton Glanzelius

VE


I februari förra året meddelade Anton Glanzelius att han skulle lämna TV4 efter tolv år på företaget – i roller som biträdande kanaldirektör och programchef för TV4 Play. Tv-karriären började dock långt före än så för Anton Glanzelius i och med huvudrollen i Lasse Hallströms film "Mitt liv som hund".

Nu tar han sig an ett nytt uppdrag som operativ chef för Kristallen.

Anton Glanzelius får därmed det övergripande ansvarig för verksamheten, däribland Kristallen-galan som i år sänds i SVT.

– Jag är stolt över att få förtroendet att leda Kristallen när man ska belöna de bästa historieberättarna på svensk mark. Efter jag lämnat TV4 Gruppen har jag klivit in i den digitala konsultvärlden men är oerhört glad att få ha en gyllene fot kvar i TV:s fantastiska universum, säger Anton Glanzelius i ett pressmeddelande.

Glanzelius efterträder Svante Stockselius som i november i fjol valde att lämna sitt uppdrag efter tolv år.

– Anton är ett utmärkt val för att ta Kristallen vidare, kommenterar Anders Knave, styrelseordförande för Kristallen.

– Med mångårig erfarenhet från flera kanalhus men också produktion bidrar han med nya perspektiv, inte minst präglade av hans fokus på de möjligheter som digitaliseringen ger branschen, fortsätter han.

Stiftelsen det stora tv-priset Kristallen är ett samarbetsprojekt mellan de fyra stora kanalhusen (SVT/UR, TV4gruppen, MTG och Discovery Networks) och Film&TV Producenterna vars huvuduppgift är att årligen lyfta fram, hylla och prisa det bästa ur den svenska TV-produktionen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev