Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag19.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Annie Lööf mötte väljarna live på Facebook

Publicerad: 29 November 2016, 15:21
Uppdaterad: 29 November 2016, 15:22

Livesände partiledaren på Facebook för att få medskick och komma närmare väljarna.


Ämnen i artikeln:

CenterpartietAnnie Lööf

På tisdagen livesände Centerpartiet en frågestund med partiledare Annie Lööf. Syftena var flera. Dels att samla in berättelser och erfarenheter för att skapa medskick till partiledarens jultal i Gamla stan den 8 december, dels att stärka förmågan att ha en dialog med väljarna via Facebook.

– Facebook Live är ett fungerande format och ett oerhört bra sätt att föra dialog. Jag tror inte det någonsin funnits någonting så välfungerande. Det blir en direkt dialog med rörlig bild och det är relativt lätt för oss att få en hygglig kvalitet, säger Ola Spännar, kommunikationschef på Centerpartiet till Dagens Media.

På Centerpartiets kommunikationsavdelning i Gamla stan i Stockholm jobbar i dag åtta personer med titlar som content manager, webbredaktör och mediestrateg. En fotograf slash filmare har också hämtats in för att producera innehåll.

– Det har blivit väldigt viktigt att föra dialogen via de egna kanalerna. Vi kan skapa vårat eget mediacontent och få spridning via våra egna kanaler. Men det gäller inte bara Facebook. Vi tävlar med andra medier som också blivit bättre och bättre på eget innehåll. Man måste skapa innehåll som folk gillar och vill dela.

Hur gick livesändningen?

– Det gick väldigt bra. Vi samlade in många tankar och idéer inför talet. Det är många som tycker det är bra att kunna ställa frågor på det här sättet. Sedan kan man ju titta på livesändningen i efterhand. Frågorna och spridningen fortsätter så det gäller att inte gå därifrån. Många av frågorna kan vi också besvara genom att peka på en sida till vår sajt.

– Har du möjlighet att prata direkt med Annie Lööf blir det bra content, i stället för att bara stå där med en megafon, säger Ola Spännar.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

CenterpartietAnnie Lööf

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.