Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Anders Jensen: "Vi är besvikna – men inte speciellt överraskade"

Publicerad: 13 Februari 2018, 09:56
Uppdaterad: 13 Februari 2018, 14:35

Anders Jensen, chef för MTG Norden. Foto: Alexander Donka

MTG:s nordiska vd Anders Jensen berättar för Dagens Media om tankarna efter TDC-beskedet: Trist att vi landade där vi gjorde".


Under förra veckan kom uppgifterna om att den tilltänkt samgående mellan MTG:s nordiska verksamheter och danska TDC Group, som kommunicerades i början på februari, hotas av en helt annan affär. Den mellan den danska telejätten och tre danska pensionsbolag tillsammans med ett australiensiskt riskkapitalbolag.

Igår kom nästa känga för MTG:s eventuella affärsplaner med TDC när telejättens styrelse gjorde en kovändning och förklarade att de hade för avsikt att dra tillbaka sin rekommendation kring avtalet med MTG. 

För Dagens Media berättar nu Anders Jensen, MTG:s nordiska vd, att de i dagsläget har gett upp affären.

– Jag är inte förvånad, men jag tycker att det trist att vi landade där vi gjorde. Nu är det bara att gå vidare, det är inte mer med det. Vi är naturligtvis besvikna, men inte speciellt överraskade och inte heller bekymrade, säger Anders Jensen. 

Till Dagens Media har du tidiagre sagt att du hoppades ha affären i hamn i slutet av året. Har ni helt gett upp det här? 

– Jag betraktar det som för dagen slut. Jag tror inte att det finns några reella eller realistiska möjligheter att vi kommer att få till någonting med TDC. Man ska aldrig säga aldrig, men vi kan inte planera för det eller hoppas på det.

Var ni för tidiga med att kommunicera affären?

– Nej, det tycker jag inte. När man väl har skrivit på och det är en så här stor affär så måste man gå ut och tala om det. För det andra handlar det om att göra tiden fram till ett så kallat closing så kort som möjligt. Då gäller det att komma ut och komma igång, så det tycker jag absolut inte att man kan säga.

Anders Jensen menar att deras tilltänkta samgående med TDC gjorde att fler blev intresserade.

– Det vi satte igång gjorde att flera ville kasta in hatten i ringen och vara med i racet. TDC har en på alla sätt spännande verksamhet i Danmark och Norge.

Hur går ni vidare härifrån?

– Vi ska göra det vi har gjort ganska framgångsrikt de senaste åren. Det är att fortsätta utveckla det nordiska ekosystem som vi har byggt upp inom MTG Nordic Entertainment, där vi är duktiga på att kapitalisera på innehåll på olika plattformar. Vi ska fortsätta att utveckla det vi redan jobbar med, och se till att vi får ut så mycket som möjligt av vår samlade affär.

– Det är jag helt komfortabel och övertygad om att vi kommer göra under överskådlig framtid.

Ser ni andra alternativ?

– Vi har visat med den här tilltänkta affären att vi ser konsolidering och strukturaffärer som en möjlighet. Det tycker jag att man kan se andra möjligheter och alternativ. Vi har visat att vi ser en framtid med större strukturaffärer.

Finns det företag, utöver TDC, som ni tittar på redan nu?

– Nej, det finns inte för dagen, säger Anders Jensen.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.