torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Amerikanska medier skrev mest om terrordådet

Publicerad: 10 april 2017, 11:59
Uppdaterad: 11 april 2017, 08:39

Flest artiklar om terrordådet skrev amerikanska medier som The New York Times, men även brittiska tidningar som The Sun och The Guardian toppade med nyheten.

Svenska och internationella medier nämnde Stockholm i över 30 000 artiklar i fredags. Flest publicerades av medier i USA.

Ämnen i artikeln:

Meltwater

JN


32 000 artiklar om Stockholm publicerades världen över efter den blodiga attacken på Drottninggatan i fredags. Det innebär en ökning på 500 procent jämfört med den normala rapporteringen kring huvudstaden, visar analysföretaget Meltwaters mätningar:

500 procent fler artiklar om Stockholm under fredagen.

– Det fruktansvärda terrordådet i Stockholm i fredags har fått stor internationell exponering i alla världens medier, säger Sophie Hedestad som är marknadschef för Meltwater i Norden.

 Sedan i mars i år har genomsnittet legat på runt 500 artiklar per dag, berättar hon för Dagens Media. Meltwaters mjukvara skannar av över 250 000 digitala medier världen över. Det land som rapporterat flitigast om terrordådet är USA, följt av Tyskland.

Länderna som skrev mest om attacken på Drottninggatan

– Det är intressant tycker jag. Mediemarknaden i USA är stor och rapporteringen är hög – så på ett sätt är resultatet naturligt säger Sophie Hedestad och fortsätter:

– Jag tror också att det kan vara en effekt av Donald Trumps uttalande om Sverige för en tid sedan. Jag gissar att det kan vara en bakomliggande faktor till att intresset kring Sverige är högt i USA.

Den 18 februari i år uttalade sig den amerikanska presidenten om ett terrordåd i Sverige som skulle ha ägt rum kvällen innan – men som visade sig vara en felaktig uppgift.

Så här såg de internationella sökningarna ut i fredags:

De mest förekomna sökorden de 7 april

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev