Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Alma Talents vd lämnar

Publicerad: 7 september 2018, 07:10
Uppdaterad: 7 september 2018, 07:20

Alma Talents vd Ulf Magnusson infälld i bild. Foto: Janne Næss/ Jörgen Appelgren

Ulf Magnusson slutar som vd på Alma Talent Media efter två år. Juha-Petri Loimovuori, som är Alma Talents övergripande vd, tar istället över ansvaret för Sverige.


Ämnen i artikeln:

Alma Talent

Ulf Magnusson tog över vd-rollen på Alma Talent Media 2016. Detta strax efter att förlaget som tidigare tillhört Talentum, sålts till den finska koncernen Alma Media. Nu tar Juha-Petri Loimovuori som är Alma Talents övergripande vd, över ansvaret även för Sverige. 

Det har varit ett händelsesrikt år för Alma Talent Sverige. I april anmälde den lokala fackklubben förlaget till Arbetsmiljöverket, efter en lång tid av turbulens på eventavdelningen.

Två månader senare lade Alma Talent ner avdelningen. I juli kom nyheten om att förlaget sålt Dagens Media och Medievärlden till Bonnier Business Media, och nu medddelas att vd:n lämnar.

Alma Talent Media AB skriver i ett pressmeddelande att förlaget befinner sig i en process för att anpassa sig till omställningar på den svenska mediemarknaden. Förändringen på ledningsnivå är ett steg i detta.

– Jag tackar Ulf för hans insatser för Alma Media under alla dessa år. Nu genomför vi flera strategiförändringar och båda parter är överens om att det här är rätt beslut när vi går mot en mindre och mer snabbfotad svensk del av Alma Talent, kommenterar Juha-Petri Loimovouri.

Ulf Magnusson har sammantaget varit på Alma Media i åtta år:

– Jag har haft många bra år inom Alma Media. Den omstrukturering som nu sker är ett måste för att verksamheten ska kunna fortsätta vara en viktig aktör på den svenska mediemarknaden. Jag delar styrelsens beslut att det är dags för förändringar även på ledningsnivå, kommenterar han.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Alma Talent

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.