Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Alliansen: "Löfven är rädd för att ge dubbla signaler"

Publicerad: 5 juli 2017, 15:17
Uppdaterad: 5 juli 2017, 15:23

ALMEDALEN 2017. Alliansen tycker att årets DJ-battle är extra viktigt – samtidigt ska statsminister Stefan Löfven ha hindrat sina ministrar från att delta. "Han borde ha viktigare beslut att ta", säger Moderaternas Hanif Bali.


Ämnen i artikeln:

DJ-battleAlliansenAlmedalen

För att boosta energin inför kvällens DJ-battle laddar Alliansen med ett särskilt dansbudskap.

- Vi kom på det för länge sedan när vi hörde att det fanns de som valt att ställa in sin medverkan i Almedalen på grund av Nordiska motståndsrörelse närvaro här, säger moderata riksdagsledamoten Hanif Bali till Dagens Media och fortsätter:

– Vårt budskap är att ingen ska behöva vara rädd för att visa vem man är, och att det är viktigt att stå upp för toleransen just i år. Det kommer att bli lite pridetema på scenen ikväll.

Enligt Expressen har Stefan Löfven förbjudit sina ministrar att äntra scenen ikväll. Vad tycker du om det?

– DJ-battle är bara en rolig grej, och Stefan Löfven borde ha viktigare beslut att ta. Jag tror att han är rädd för att ge dubbla signaler, eftersom han själv har valt att åka på riksturné istället för att komma till Almedalen – och att han är orolig för att någon skulle göra poänger av det.

"I dag dansar vi för allas rätt att få vara sig själva. Kärleken är större än hatet i Sverige", skriver Hanif Bali och tre andra allianspolitiker om sin medverkan i Dagens Medias DJ-battle – i ett debattinlägg på Nyheter24.

De fortsätter:

"Flera personer och ett antal organisationer har i år ställt in sina deltaganden i Almedalen eftersom nazistiska Nordiska motståndsrörelsen kommer finnas på plats".

De påtalar att en del aktörer har tvingats ställa in sin medverkan på grund av för höga säkerhetskostnader i år, och betonar att det fria samtalet måste försvaras:

"I kväll tänker vi använda vårt deltagande under Almedalens största fest, DJ-battle, till att visa extremisterna att kärleken är så mycket större än hatet i vårt Sverige. I kväll dansar vi för allas svenskars lika rättigheter[...] i dag dansar vi för allas rätt att få vara sig själva".

Inlägget är undertecknat av moderaternas Hanif Bali, Centerpartiets Johanna Jönsson, Liberalernas Robert Hannah och kristdemokraten David Lega.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DJ-battleAlliansenAlmedalen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev