Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Alexandra Pascalidou uthängd av NMR: "De är demokratins fiende"

Publicerad: 2 oktober 2017, 07:37
Uppdaterad: 18 oktober 2017, 13:19

Flera journalister hängdes ut på NMR:s plakat under helgens demonstration i Göteborg.


SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Under Nordiska Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg i helgen hängdes journalister ut som "förbrytare". På NMR:s plakat hängdes flera journalister och politiker ut.

Flera polisanmälningar har gjorts efter händelsen, under rubriceringen "förtal", rapporter Ekot.

Med bild och ordet "förbrytare" hängdes bland annat Alexandra Pascalidou, Emerich Roth, Annie Lööf och Willy Silberstein ut av demonstranterna.

Journalisten Alexandra Pascalidou var själv inte på plats i Göteborg under demonstrationerna och fick beskedet om att hon hade hängts ut via sociala medier.

– Jag är undrande och ledsen. Det här har pågått i 20 år och jag har ingen i ryggen som kan stötta mig. Ingen arbetsgivare eller plattform, jag är helt ensam i det här. Jag själv är bedrövad, men blev ännu mer förtvivlad när jag såg att Emerich Roth blivit uthängd, säger hon till Dagens Media.

Varför tror du det här händer?

– Deras mål är att tysta människor som står upp för mänskliga rättigheter. De är demokratins fiende och utnyttjar yttrandefriheten för att tysta andra.

Alexandra Pascalidou hoppas att samhället ska visa mer stöd i den här typen av frågor.

– Jag har hört så mycket löften om att ta det här på allvar men i praktiken har jag inte sett någonting hända, säger hon och fortsätter:

– Det är viktigt att man inte låter sig skrämmas. Jag hoppas framför allt att Mediesverige ska agera på riktigt. Det bästa motståndet är att agera och fortsätta agera, och stå upp för männskliga rättigheter.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev