Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag26.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Åklagaren överklagar inte Timelldomen

Publicerad: 26 Juni 2018, 10:58
Uppdaterad: 27 Juni 2018, 06:29

Martin Timell

Den frikännande domen mot Martin Timell överklagas inte. Det meddelade Åklagarmyndigheten på tisdagen.


Ämnen i artikeln:

Martin Timell

I början av juni friades den före detta TV4-profilen Martin Timell av Attunda tingsrätt från anklagelserna om en våldtäkt som skulle ha begåtts på en personalfest 2008. Det eftersom bevisningen inte ansågs tillräcklig. Nu står det klart att den friande domen inte kommer att överklagas av åklagaren.

”Jag har utifrån analys av tingsrättens dom och vad som framkommit under huvudförhandlingen, beslutat mig för att det inte finns skäl att överklaga domen”, säger kammaråklagare Anna Bengtsson i  ett pressmeddelande.

Förra veckan sade kvinnans målsägarbiträde Elisabeth Massi Fritz att hon planerar att överklaga domen till hovrätten. Ett eventuellt överklagande ska ha inkommit på fredag den 29 juni.

Det var i höstas, under #metoo-uppropen, som tidigare kollegor anklagade tv-profilen och programledaren Martin Timell för trakasserier och sexuella övergrepp. Kort därefter fick han lämna sin uppdragsgivare TV4 och i anslutning till det lyftes också de program han medverkar i ur tablån.

Linnea Kihlström

anna.dohmers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Martin Timell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.