Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Adam Tensta till Vi föräldrar

Publicerad: 16 December 2015, 10:53
Uppdaterad: 16 December 2015, 11:02

Tidningen Vi föräldrar knyter till sig Adam Tensta som krönikör.


Artisten Adam Tensta och Nöjesguidens chefredaktör Jenny Nordlander väntar barn ihop. Känslorna inför det ska Adam Tensta, eller Adam Taal som han egentligen heter, skriva om när han nu blir krönikör i tidningen Vi föräldrar.

Den första krönikan som publiceras i början av nästa år kommer att handla om artistens farhågor att hans barn inte ska ses som riktig svensk. ”Det finns många personer där ute som inte tycker att du är en riktig svensk. Dem ska du inte lyssna på, min bebis” skriver han bland annat.

– Det var en ren slump att vi fick höra att de väntade barn, så vi frågade honom om han ville skriva för oss och det ville han. Vi är jätteglada förstås. Vi är vana att se honom sätta ord på åsikter och känslor i sina låtar men vad händer när han ska skriva om det han är med om nu? Vi föräldrar är måna om att vända oss till båda föräldrarna så det känns bra att få en pappa som berättar om sina känslor, säger Vi föräldrars chefredaktör Sara Tuncel till Dagens Media.

Adam Tenstas beslut att i direktsänding lämna morgonsoffan i "Nyhetsmorgon" som en protest mot "normaliserandet av rasism" i TV4 blev en stor nyhet i somras. Kort efter det gjorde Nöjesguiden ett temanummer om hat – det första med Jenny Nordlander som chefredaktör – med Adam Tensta på omslaget.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.