Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Zlatan och Bethard – här är alla turer

Publicerad: 17 april 2018, 10:10
Uppdaterad: 17 april 2018, 10:28

Zlatan i kampanj för Bethard.

Zlatan Ibrahimovic reklamsamarbete med bettingbolaget Bethard har skapat stora rubriker om både VM-spel och spelmissbruk.


Ämnen i artikeln:

Zlatan Ibrahimovic

I mitten av mars rapporterade Dagens Media om att Zlatan Ibrahimovic inlett ett långsiktigt samarbete med mobiljätten Samsung. Veckan därpå presenterade amerikanska LA Galaxy svensken som klubbens nya tillskott på en helsidesannons, och bara dagar senare stod det även klart att den svenska fotbollsstjärnan går in i bettingbolaget Bethard.

Sedan dess har 36-åringen och hans nya bettingpartner hunnit med att, i en reklamfilm tillsammans med skådespelaren Dragomir Mrsic, driva med manliga stereotyper:

Under gårdagen kom så reklamfilm nummer två med Zlatan Ibrahimovic och Dragomir Mrsic. Och den här gången var det höga odds som avhandlades:

Men innan dess att reklamfilmen ens hade hunnit tryckas ut var det ett helt annat Zlatan-drag som hade skapat stora rubriker, nämligen frågan om Zlatan Ibrahimovic eventuella medverkan i sommarens fotbolls-VM i Ryssland.

LÄS MER: Zlatans klubbyte – en lyckoträff för Samsung

Bakgrunden var fotbollsstjärnans tweet under söndagseftermiddagen:

 

Under måndagsmorgonen, när nästa tweet signerad fotbollsstjärnan kom, var besvikelsen ett faktum för alla de som hade hoppats på Zlatan Ibrahimovic i blågul tröja under VM.

 

I efterspelet av alla turer kring Zlatan Ibramhimovic reklamsamarbete med Bethard har också en helt annan fråga uppdagats.

Bara timmmar efter det att reklamfilm nummer två med bettingbolaget lagts ut publicerade organisationen Spelberoendes Riksförbund ett öppet brev. En nyhet som både Sport-Expressen och Sportbladet skrivit om.

I brevet riktade Spelberoendes Riksförbund en rak vädjan till fotbollsstjärnan:

"Hej Zlatan, du kommer från en förort där utanförskap, flykt från verkligheten genom olika missbruk är vanligt. Istället för att spä på eländet genom engagemang i ett spelbolag vore vi glada om du istället ställer dig på andra sidan och verkar för en bra sak", skriver Spelberoendes Riksförbund i det öppna brevet enligt Sportbladet.

"Zlatan, du skulle bli en hjälte om du byter sida och du är alltid välkommen på våra kvällsmöten för att lära dig mer om spelets baksida. Som familjefader med två barn känns det här som ett enkelt val för dig – eller hur?"

Senare samma kväll replikerade Zlatan Ibrahimovic:

 

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Zlatan Ibrahimovic

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.