lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Youtube-succén Babblarna kan bli gratis film

Publicerad: 16 maj 2016, 13:31
Uppdaterad: 16 maj 2016, 13:58

Babblarna tar hjälp av Kickstarter för att finansiera en gratis kortfilm.

Ämnen i artikeln:

Youtube

EE

Ebba Elfstrand


Via en kampanj på Kickstarter samlar produktionsbolaget bakom Youtube-karaktärerna "Babblarna", Hatten, in pengar för att kunna producera en film som ska ligga på Youtube.

Filmen är tänkt att vara 20 minuter lång och produceras exklusivt till Youtube. Med pengarna man får in kan teamet bakom Babblarna skriva fler låtar och animatörerna kan skapa fler historier som är tänka att ingå i filmen.

Babblarnas Youtube-kanal har varit reklamfri just på grund av att man vänder sig till barn. Man vill även i fortsättningen kunna erbjuda reklamfri underhållning. Det är även därför man valt att lansera detta projekt.

Babblarna är en svensk produkt som bygger svensk språkforskning av professor Irene Johansson. Filmerna är skapade av kreatören Anneli Tisell.

Babblarna har över 140 miljoner visningar på sin Youtube-kanal. Tre av Babblarnas videor ligger på tio-i-topp för mest visade svenska Youtube-videor.

Filmerna består av figurer som är skapade för att lära små barn att prata, framförallt barn med språkstörningar. Babblarna omfattar böcker, spel, musik och musikvideor.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev