Youtube ändrar historiska logotypen

2017-08-30 09:30  
Youtube ändrar utseende.

För första gången byter Youtubes klassiska logga skepnad.

Youtube gör sin största logotyp-förändring någonsin när man byter skepnad för första gången på tolv år.

Idag presenteras några av Youtubes största förändringar i företagets historia. I ett blogginlägg förklarar Neal Mohan, produktchef på Youtube, arbetets gång och det nu synliga resultatet.

Bland förändringarna sticker inte minst de nya funktionerna till appen, och dessutom den helt nya logotypen, ut. Nya logodesignen är den första på tolv år. Företaget har använt nästan samma logotyp för hela sin 12-åriga existens.

Den röda ruta som har kapslat in ordet ”tube” i Youtube läggs nu framför namnet i form av en "play"-knapp. Enligt Neal Mohan ska det vara för att skapa ”en mer flexibel design som fungerar bättre i en mängd olika enheter, även för de av minsta av skärmar”.

Förändringar för hemsidan är att navigation ska ha förenklats; färre linjer, rutor och avdelare runt innehållet på webbplatsen.

Den nya designen kan redan nu noteras på hemsidan.

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt