Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökMarknadsföring

Young Lions-deltagarna: "Det är gött att vi bråkar ibland – det behövs"

Publicerad: 18 Juni 2018, 15:34
Uppdaterad: 18 Juni 2018, 15:41

Dagens Media mötte upp de tävlande Felix Gerlam och Felix Jörneman under Komm och Clear Channels svenskmingel i Cannes.

CANNES LIONS 2018. Tävlingen med målet att ta fram den bästa pitchen för Amnesty i pr-kategori har börjat. "Det är så kort tid så det gäller att gå mycket på magkänsla", säger Felix Gerlam.


Ämnen i artikeln:

Young Lions

I samband med Cannes Lions har tre unga kreatörspar fått chansen att representera Sverige i Young Lions. I kategorin PR tävlar Felix Jörneman och Felix Gerlam tillsammans i en pitch för Amnesty.

Dagens Media möter upp de båda tävlande under ett minst sagt svettigt mingel arrangerat av Komm och Clear Channel, samtidigt som matchen mellan Sverige och Sydkorea pågår.

Under dagen fick Felix Jörneman och Felix Gerlam, samt de andra representanter från länder världen över, den uppgift som de ska ha löst till klockan 19.00 imorgon.

– Vi ska se andra halvlek bara och sedan ska vi börja spåna idéer, säger Felix Gerlam och skrattar.

Briefen, berättar de, går ut på att Amnesty vill lyfta fråga om "racial discrimination" i vardagen för en yngre målgrupp i åldrarna 16-15 år.

Hur känns det inför uppgiften?

– Det känns kul, jag tror att vi har fördel att vi är kreatörer och inte strateger som de flesta andra. Men vi får inte göra det "för smart", det tror jag att vi förlorar på, säger Felix Gerlam och Felix Jörneman fyller i:

– Ja, de sa att det skulle nå den breda massan. Nu har Amnesty ett problem med att de är för intellektuella, för högtravande så att det ofta går över folks huvuden.

Vad tänker ni kommer vara svårt med uppgiften?

– Att få ihop allting och knyta ihop säcken. Vi kan hålla på jättelänge och komma på roliga idéer men det ska ju vara rimligt och ha en strategiskt grund som vi kan berätta om som alla kan förstå också, säger Felix Jörneman.

– Det är så kort tid så det gäller att gå mycket på magkänsla bara, på vad som känns rätt, säger Felix Gerlam.

De båda träffades när de pluggade tillsammans på yrkeshögskoleutbildningen Yrgo i Göteborg med inriktning art director och copywriter. De beskriver sin jobbprocess tillsammans som en aningen "bråkig", kantad med starka viljor.

– Vi kan vara rätt bråkiga med varandra för att vi har båda ganska starka åsikter. Jag kan tänka att en idé är bra och så kanske inte Felix håller med och då förstår jag inte alls hur han inte kan göra det, och vice versa. Inför Young Lions i Sverige hade vi långa diskussioner i Google docs, säger Felix Jörneman.

– Det blev mer långa konversationer än att vi skrev något mer vettigt. Men du (Felix Jörneman reds. anm.) är nog mer en idéspruta och och jag är nog mer en sådan som "kramar degen", lite så tror jag vi funkar, lägger Felix Gerlam till.

– Ja, så är det och det är gött att vi bråkar lite ibland, det behövs.

Vad tänker ni om era chanser?

– Jag hade tyckt att det var kul med ett brons, jag vill inte sikta mot guldet, men vi satsar på pallplats ändå, säger Feix Jörneman.

– Jag tror att om det funkar med att vi kan särskilja oss eftersom vi är kreatörer, så tror jag att vi har en chans, säger Felix Gerlam och den andra Felix lägger till:

– Ja, vi måste tro på det. Vi kan inte åka hit och inte tro att vi ska vinna, då är det ingen idé.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Young Lions

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.