söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

United Airlines i uppgörelse med utsläpad passagerare

Publicerad: 28 april 2017, 06:52
Uppdaterad: 28 april 2017, 10:42

Foto: Wikimedia Commons/Privat videoklipp

Flygbolaget United Airlines har nått en ekonomisk uppgörelse med den passagerare som med våld tvingades ur ett överbokat flygplan.


AT


Det var tidigare i april som ett filmklipp började cirkulera på sociala medier som visade hur amerikanska flygbolaget United Airlines brutalt släpar ut en passagerare ur ett överbokat flygplan, efter att mannen vägrat ge upp sin plats.

Klippet väckte stort raseri på sociala medier, först mot själva händelsen i sig, senare även mot att bolaget kom med en ursäkt som uppfattades som otillräcklig.

Ett nytt uttalande skickades dock ut ett par dagar senare, där United Airlines vd Oscar Munoz medgav att händelsen var "fruktansvärd" och frambringade "vrede, ilska och besvikelse".

Nu har flygbolaget nått en ekonomisk uppgörelse med den utsläpade passageraren, skriver bland annat SVT Nyheter. Innehållet i uppgörelsen kommer inte att offentliggöras.

För att reparera skadan passagerarskandalen orsakade på United Airlines rykte ska bolaget dessutom höja ersättningen till de passagerare som drabbas när flygplan bli överbokade, till 10 000 dollar. Det skriver The Guardian.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev