Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Uniqlo på väg till Sverige

Publicerad: 8 januari 2018, 14:14
Uppdaterad: 8 januari 2018, 14:18

Foto: Wikimedia Commons

Klädjätten har registrerat dotterbolaget Uniqlo Europe Ltd Swedish Filial hos Bolagsverket och närmare sig den svenska marknaden.


I somras skrev Veckans affärer om att den japanska klädjätten – som är den tredje största klädkedjan i världen – har planer på att etablerar sig även i Sverige.

Nu uppger Market att Uniqlo den 18 december registrerade dotterbolaget Uniqlo Europe Ltd Swedish Filial vid Bolagsverket.

I beskrivningen på Bolagsverket står det att företaget ska ägna sig åt import, export, inköp, försäljning, distribution och marknadsföring av kläder och tillbehör med främst Uniqlo-märkta artiklar.

Taku Morikawa står som vd för den europeiska verksamheten. Market skriver att det ryktas om att Uniqlo kommer stationera sig i Sverigehuset på Hamngatan i centrala Stockholm. Den danska design- och möbelkedjan Illum har sedan tidigare varit hyresgäster, men flyttade ut ur lokalerna under hösten.

Alex Hartelius

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.