Uniqlo på väg till Sverige

2018-01-08 15:14  
Foto: Wikimedia Commons

Klädjätten har registrerat dotterbolaget Uniqlo Europe Ltd Swedish Filial hos Bolagsverket och närmare sig den svenska marknaden.

I somras skrev Veckans affärer om att den japanska klädjätten – som är den tredje största klädkedjan i världen – har planer på att etablerar sig även i Sverige.

Nu uppger Market att Uniqlo den 18 december registrerade dotterbolaget Uniqlo Europe Ltd Swedish Filial vid Bolagsverket.

I beskrivningen på Bolagsverket står det att företaget ska ägna sig åt import, export, inköp, försäljning, distribution och marknadsföring av kläder och tillbehör med främst Uniqlo-märkta artiklar.

Taku Morikawa står som vd för den europeiska verksamheten. Market skriver att det ryktas om att Uniqlo kommer stationera sig i Sverigehuset på Hamngatan i centrala Stockholm. Den danska design- och möbelkedjan Illum har sedan tidigare varit hyresgäster, men flyttade ut ur lokalerna under hösten.

Alex Hartelius

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt