tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Unilever markerar mot Facebook och Google

Publicerad: 12 februari 2018, 15:45
Uppdaterad: 12 februari 2018, 15:45

Keith Weed. Foto: Wikimedia Commons

Annonsörsjätten Unilever säger att de kommer dra tillbaka annonsering från plattformar som skapar splittring.

Ämnen i artikeln:

Unilever

HF


Under årets "IAB Annual Leadership Meeting" gav en av världens största annonsörer – Unilever – tre löften, rapporterar The Drum.

För det första kommer Unilever inte investera i plattformar som inte skyddar barn eller som skapar splittringar i samhället. För det andra säger annonsören att de är fast beslutna att ta itu med könsstereotyper i reklam via #Unstereotype och kämpa för detta i branschen genom #SeeHer och #Unstereotype Alliance.

För det tredje kommer Unilever endast att samarbeta med organisationer som är engagerade i att skapa en bättre digital infrastruktur, genom att exempelvis enas kring ett mätsystem och förbättra konsumentupplevelsen.

Unilevers marknadschef Keith Weed, säger i sitt tal att de genom ett pilotprojekt tillsammans med IBM kommer tillämpa blockchain-teknologi för att få bukt med problemet med frauds.

LÄS ÄVEN PREMIUM: Blockchain kan slå ut jättarna

– Som ett varumärkesledande företag behöver Unilever att konsumenterna litar på våra varumärken. Vi kan inte göra någonting för att skada det förtroendet – inklusive val av kanaler och plattformar vi använder, säger Keith Weed i talet.

Keith Weeds tal kan ses som ett sätt att markera mot aktörer som Google-ägda Youtube och Facebook som båda har mött stark kritik när det kommer till brand safety och transparens den senaste tiden.

Talet liknar det som P&G:s marknadschef Marc Pritchard höll förra året under "2017 IAB Annual Leadership Meeting" då jätteannonsören höjde ett varnande finger under. I sitt tal förklarade han att P&G spenderar alltför mycket tid och pengar på en digital leveranskedja som är "skum i bästa fall – bedräglig i värsta". Marknadschefen Marc Pritchard kom öven med det digitala ultimatumet: P&G kommer inte längre lägga några pengar hos digitala aktörer som inte är transparenta och följer viewability standards.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev