Ulrika Nilsdotter Brühl ny kommunikationschef på Sverige för UNHCR

2018-04-04 15:30  

I januari tillträdde Ulrika Nilsdotter Brühl som ny kommunikationschef på Sverige för UNHCR.

Ulrika Nilsdotter Brühl  kommer senast från egna byrån Days Kommunikation, som hon drivit i tre år.

Innan dess har hon bland annat jobbat som presschef på Dramaten, pr-konsult på Prime, presschef på TV4 och kommunikationschef på barnrättsorganisationen Plan International Sverige.

Nu blir hon ny kommunikationschef för Sverige för UNHCR, som är flyktingorganets UNHCR:s samarbetspartner i Sverige.

– Vi är otroligt glada att ha rekryterat en så erfaren kommunikatör och pr-strateg som Ulrika till oss. Hennes gedigna erfarenhet inom kommunikation och media är viktig för vårt arbete med att öka kännedomen om och engagemanget för människor på flykt, säger Anette Segercrantz, tillförordnad generalsekreterare på Sverige för UNHCR, i ett pressmeddelande.

– I en tid när klimatet kring flyktingfrågan blivit kallare, känns ett uppdrag som detta mycket viktigt och utmanande. Jag ser fram emot att skapa ännu mer kunskap om UNHCR:s fantastiska arbete för människor på flykt, säger Ulrika Nilsdotter Brühl i pressmeddelandet.

Ulrika Nilsdotter Brühl ingår i ledningsgruppen och är chef för kommunikationsavdelningen.

Christopher Karlsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt