Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

Ubers vd Travis Kalanick avgår

Publicerad: 21 Juni 2017, 06:35
Uppdaterad: 29 Juni 2017, 07:00

Nyligen meddelade han att han skulle ta en time-out efter sin mors död och skandalerna inom företaget. Nu tvingas Ubers grundare och vd Travis Kalanick lämna vd-posten helt och hållet, rapporterar amerikanska medier.


Ämnen i artikeln:

Uber

Skandalerna har omgärdat taxi- och samåkningstjänsten Uber under en längre tid. Det San Francisco-baserade bolaget har bland annat anklagats för att ha en kvinnodiskriminerande kultur, och för att inte ha tagit rapporter om sexuella trakasserier inom företaget på allvar.

Tidigare i månaden sparkades ett 20-tal anställda, däribland högt uppsatta chefer, som en följd av en intern utredning.

Inte långt därefter meddelande Ubers vd och grundare, 40-årige Travis Kalanick, att han skulle ta en paus från arbetet. Dels för att sörja sin mor som hastigt gått bort i en olycka, dels för att tänka över sitt ledarskap och sin framtid inom företaget.

I dag blev det klart att Travis Kalanick inte kommer tillbaka som Ubers vd. Efter påtryckningar från oroliga investerare uppges han ha gått med på att kliva åt sidan. Det skriver New York Times, som kommit över ett brev från investerarna adresserat till Kalanick.

I brevet, med titeln Moving Uber forward, skriver investerarna att de kräver Kalanicks omedelbara avgång, samt att företaget behöver en ny ledare. Efter långa diskussioner ska Kalanick ha gått med på investerarnas krav, skriver New York Times.

"Jag älskar Uber mer än någonting i världen och i detta svåra ögonblick i mitt personliga liv har jag accepterat investerarnas begäran att kliva åt sidan så att Uber kan återgå till byggandet snarare än att distraheras av ännu en strid", ska den avgående vd:n ha sagt i ett uttalande.

Travis Kalanick kommer tillsvidare att sitta kvar i Ubers styrelse.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Uber

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.