Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Uber utreds för mutbrott

Publicerad: 30 augusti 2017, 06:42
Uppdaterad: 30 augusti 2017, 07:03

Härmdagen stod det klart att det blir Expedias tidigare chef Dara Khosrowshahi som tar över som vd för taxitjänsten Uber efter att grundaren Travis Kalanick tvingats bort från posten. Samtidigt rapporterar amerikanska medier att företaget utreds för mutbrott.


Ämnen i artikeln:

Uber

Det är Wall Street Journal som uppger att det amerikanska justitedepartementet bestämt sig för att undersöka ifall Uber gjort sig skyldig till mutbrott i samband med sin snabba expandering över världen.

Departementet ska ha tagit de initiala stegen för att sätta igång en utredning mot företaget, enligt källor till tidningen. Beroende på vad den preliminära undersökningen visar kan myndigheten därefter besluta om man ska sätta igång en fullskalig utredning mot företaget eller inte.

Enligt WSJ handlar det om misstankar kring att Uber brutit mot den lag som säger att företag inte får muta utländska politiker och tjänstemän för att gynna sin affär.

En talesperson för Uber ska ha bekräftat att företaget samarbetar med myndigheterna i frågan.

Efter att Uber drabbats av en lång rad kontroverser, där bland annat ett 20-tal anställda sparkades till följd av en intern utredning om sexuella trakasserier, meddelade Ubers vd och grundare Travis Kalanick innan sommaren att han avgick som Ubers vd.

I söndags kom uppgifter om att företaget utsett en ny vd i Expedia-chefen Dara Khosrowshahi. I veckan bekräftade Khosrowshahi att han accepterat uppdraget.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Uber

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.