Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Tvättbjörnen Tomas "traumatiserad av naken kvinna"

Publicerad: 16 mars 2017, 14:03
Uppdaterad: 17 mars 2017, 10:19

Tvättbjörnen ska ha blivit traumatiserad av modellfotograferingen. Foto: art-msk.ru

Djurparken där Tomas bor anmäler nu reklambyrån: "De lockade honom med godis".


Tvättbjörnen hyrdes ut till reklamfirman Art-Msk i Moskva, men han kom tillbaka med en osund fixering vid kvinnobröst. Nu stäms reklambyrån för att ha "traumatiserat" djuret, men också för att ha förstört tvättbjörnsstammens rykte.

De ansvariga för djurparken menar att alla som ser fotografierna för alltid kommer att associera tvättbjörnar med erotik, rapporterar The Telegraph. De säger också att de aldrig fick veta att Tomas skulle posera på bild med en spritt språngande naken kvinna.

Tvättbjörnen ska efter fotograferingen ha varit tillbakadragen, gömt sig i ett hörn och gjort utfall mot folk.

– Vi märkte dessutom att han sträckte sig efter kvinnobröst. Vi tror att de under tagningarna lockade upp honom i skådespelerskans famn med godis. Nu förväntar han sig alltid godis i närheten av kvinnobröst, säger Viktor Kiryukhin, en talesperson för djurparken.

 

En video från fotograferingen visar hur modellen och tvättbjörnen har dragkamp om en bh. Djurparken krävde först att bilderna skulle plockas ner från internet, men då reklamfirman inte svarade tog man istället till juridiska medel.

Men allt är inte svart-vitt i den här historien. Reklambyrån tycker att stämningsansökan är "absurd". De uppger att fotograferingen inte var erotisk utan att det handlade om en helt vanlig tv-reklam för nationell tv. Klienten drog sig dock ur efter tvättbjörnsskandalen.

Byrån hotar att lämna in en motanmälan för att få penger för för bh:n som tvättbjörnen tuggade sönder, skriver The Telegraph med hänvisning till tabloiden Life News.

Tomas ska nu, månader efter händelsen, äntligen ha återhämtat sig efter brösttraumat.

Mathias Asplund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News