lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Trender

Sajternas laddningstid håller inte måttet

Publicerad: 27 september 2017, 11:34
Uppdaterad: 27 september 2017, 11:56

Genomsnittshastigheten för att ladda en mobil webbsida motsvarar inte kundernas förväntningar och dessutom kan sega sajter ge negativa konsekvenser för mobilannonsering.

Ämnen i artikeln:

Google

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Mer än hälften av den totala webbtrafiken i Europa kommer idag från mobilen. Trots det håller sajternas laddningstider inte måttet, enligt en färsk undersökning från Google.

Sammanlagt har 17 europeiska länder, däribland Sverige, studerats. Undersökningen visar att användarna har höga förväntningar på hur snabbt en webbsida bör laddas. 50 procent förväntar sig att en sida ska laddas på mindre än två sekunder. Undersökningen visar att 53 procent av besökarna sannolikt lämnar en sidan om laddningen överskrider tre sekunder.

Även om det finns flera faktorer som påverkar annonsintäkterna utgör sega sajter en del i det pusslet. Enligt Googles sammanställning kan företag med mobila sajter vars laddningstid ligger på 5 sekunder tjäna dubbelt så mycket som företag med en sidladdningshastighet på upp emot 19 sekunder.

I Sverige ligger en sidladdning i genomsnitt på 9,5 sekunder medan den totala genomsnittshastigheten i Europa ligger 9,12 sekunder. En siffra som alltså är över sex sekunder långsammare än kundernas förväntningar och riskerar att påverka annonsintäkterna.

I samband med att Google presenterar siffrorna passar företaget även på att flagga för sin senaste lansering "Test my site", en testfunktion för mobila hastigheter vilka ska hjälpa företag att förstå sin webbplats.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev