Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Tre värvar Reformklubbens byråchef

Publicerad: 28 maj 2018, 08:33
Uppdaterad: 28 maj 2018, 09:20

Mårten Lundberg lämnar rollen som byråchef på Reformklubben för att bli kommunikationschef på Tre: "Tre är ett större bolag och sammanhang än vad jag är van att jobba med. Men det kommer bli väldigt kul", säger han till Dagens Media.

Mårten Lundberg blir telekombolagets nya kommunikationschef: "Jag slogs tidigt av energin och stämningen som finns här", säger han till Dagens Media.


Mårten Lundberg har en nästan 20 år lång erfarenhet från pr- och kommunikationsbranschen och har under karriären kammat hem utmärkelser i form av Guldägg och Spinn-guld.

Sedan tidigare har han bland annat varit vd för Grayling och chef för konsument-teamet på Cohn & Wolfe. Närmast kommer han från rollen som byråchef på Reformklubben.

Nu står det klart att han efter tre år lämnar Reformklubben för att bli kommunikationschef på telekombolaget Tre.

– Det känns så klart vemodigt att lämna ett sådant bolag och vi har haft en väldigt fin och snabb resa. Samtidigt känns det superintressant att nu få chansen att satsa all min erfarenhet på ett och samma bolag, säger Mårten Lundberg till Dagens Media.

Han tillträder sin nya roll hos Tre först efter midsommar, men har sedan i mars arbetat deltid i rollen som kommunikationschef hos telekombolaget.

– Jag tycker att det fungerar väldigt bra. Jag slogs tidigt av energin och stämningen som finns här. Utmaning, tillväxt och innovation ligger i företagets DNA, vilket ligger nära den typen av bolag jag jobbat med sedan tidigare.

Vad blir den stora skillnaden nu jämfört med vad du sysslat med tidigare?

– När jag tidigare har varit rådgivare är det som att man inte får vara med hela vägen. Nu får jag vara med under hela resan, från start till mål. Och det är kul att få bestämma, ha ha.

Mårten Lundberg har en lång erfarenhet som konsult inom branschen och har bland annat gjort arbeten tillsammans med några av Sveriges största varumärken. Flera av dem inom telekombranschen.

– För mig och har telekom alltid funnits där. Mitt första uppdrag en gång tiden var för Telia Mobile.

Vad är det som lockar med telekombranschen?

– Det händer väldigt mycket vad gäller innovation och tillväxt.

Mårten Lundbergs nya tjänst hos Tre innefattar även ett ansvar för att utveckla bolagets interna och externa kommunikation på områdena pr, public affairs och hållbarhetsfrågor.

– Det är ett väldigt spännande arbete jag och mina kollegor har framför oss. Men det finns också saker som kan vara lite läskiga.

Vad tänker du på då?

– Tre är ett större bolag och sammanhang än vad jag är van att jobba med. Men det kommer bli väldigt kul, säger Mårten Lundberg.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.