Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Titan till Ingo – 51 lejon till Sverige

Publicerad: 26 juni 2016, 09:44
Uppdaterad: 26 juni 2016, 10:08

CANNES LIONS. Sverige gör sitt bästa år någonsin, Ingo rankas trea i världen.


Ingo kunde på Cannes Lions sista dag hämta hem ett lejon i den prestigefyllda kategorin Titanium, för sin kampanj "The Swedish number".

Totalt delades fem stycken titanlejon ut.

Ingos titanlejon gör att byrån kammat hem hela 20 lejon under Cannes Lion – 1 Grand Prix, 1 titanlejon, 4 guldlejon, 9 silverlejon och 5 bronslejon.

– Det är helt overkligt, jag hade aldrig kunnat drömma om det här resultatet. Det är fantastiskt att vi kan prestera på den här nivån, säger Ingos cd Björn Ståhl, och fortsätter:

– Samtidigt är det ingen slump. Vi har jobbat hårt och målmedvetet för det här, vi har haft en strategi med ett stort internationellt fokus.

Dessutom rankas Ingo på en tredjeplats i "Agency of the year", efter Alma BBDO och Grey New York.

– Det känns helt galet att kunna mäta sig med byråer som har tusen anställda. Just nu känns allting bra, och inte ett uns dåligt.

Hur har ni firat?

– Vårt gäng på plats i Cannes har varit ute och firat med STF, och jag fick vara med på en facetime-skål.

Även Forsman & Bodenfors har haft en framgångsrik vecka i Cannes, med 1 Grand Prix, 1 glaslejon, 4 guldlejon, 2 silverlejon och 9 bronslejon.

– Herregud, både Grand Prix och glaslejon, det är makalöst, säger Anna Qvennerstedt, copywriter på Forsman & Bodenfors, och fortsätter:

– Det blir en sån himla glädje. Att tävla är ju vårt sätt att marknadsföra oss. Vi har presterat bra i femton år, och först nu märker jag att folk vet vilka Forsman & Bodenfors är när vi presenterar oss internationellt.

Ted Mellström, ad på Forsman & Bodenfors:

– Otroligt kul att följa upp Epic split med ett sånt här år, med Grand Prix och med lejon för olika typer av jobb och olika kunder.

Sammanlagt gör Sverige sitt bästa år någonsin med 51 lejon. Det tidigare rekordåret 2012 tog Sverige hem 45 lejon, dock med färre kategorier.

De 51 lejonen innebär att Sverige placerar sig på en åttondeplats i världen, strax efter Frankrike som tog hem 55 stycken lejon.

Flest, 354 lejon, gick till USA.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev