torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Tellus Towers vill sälja bostäder med modekampanj

Publicerad: 11 april 2017, 05:30
Uppdaterad: 11 april 2017, 07:24

Bild 1/2  Tellus Towers säljer lägenheter med hjälp av modekampanj.

I stället för klassisk bostadsannonsering vill SSM och Abby Priest nå "morgondagens urbaniter” genom modefotografi och fokus på livsstil .

Ämnen i artikeln:

Abby priestAndreas Morne

JN

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


I går, den 10 April, var det premiär för bostadsbolaget SSM:s nya pre sales-kampanj. År 2021 planeras norra Europas högsta bostadshus ”Tellus Towers” vid Telefonplan stå inflyttningsklara. De högsta av de två tornen kommer att ha hela 78 våningar, bestående av enrummare och tvårummare. Lägenheterna kommer bland annat att ha flyttbara väggar inspirerade av den minimalistiska arkitekten Gary Chang.

I stället för att satsa på traditionell bostadsannonsering bygger den första kampanjen – som kommer att gå i Stockholms tunnelbana – på den moderna modeplåtnings estetik.

– Vi vill nå dem som vi kallar för ”morgondagens urbaniter”. De befinner sig i en händelserik del av livet som är före familjefasen. De prioriterar mer i livet än bara boende och upplever mycket, reser mycket – och gillar shopping. De är trendkänsliga och lite ”fashionistas”, säger SSM:s marknadschef Susanne Blomberg till Dagens Media och fortsätter:

– Därför gjorde vi en kampanj som andas livsstil och som har modekoppling, snarare än en typisk bostadsannons. Vi jobbar utifrån devisen ”Bo minde. Lev större”. I korthet betyder det att om man är ung så kan det vara en idé att satsa på få smarta kvadratmeter – lite utanför city – för att få mer pengar över till att leva livet för.

SSM:s marknadschef Susanne Blomberg. Foto: SSM

Susanne Blomberg.

Utomhuskampanjen, säger Susanne Blomberg, utgår ifrån några av Tellus Towers ”unike selling points”. Bland annat i från de flyttbara väggarna, panoramavyn – som i en av kampanjbilderna syns i den fotograferade modellens glasögon– och poolen på taket.

Andreas Morne är vd på reklambyrån Abby Priest:

– Det känns väldigt roligt att den här kampanjen blev av – att SSM i sin kommunikation vågar utgå 100 procent ifrån målgruppen och deras värderingar. Det är sällan man får vara med och förverkliga det fullt ut, och det är kul med modiga kunder.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev