Gå direkt till textinnehållet

Tele2 och Com Hem slås ihop – blir Nya Tele2

Tele2 och Com Hem byter namn till Nya Tele2 när de båda bolagen slås ihop. "Hur varumärkesstrukturen kommer påverkas är för tidigt att säga", säger Tele2:s marknads- och kommunikationschef.

I ett gemensamt pressmeddelande berättar Tele2 och Com Hem att de båda företagen slås ihop till ett gemensamt under namnet Nya Tele2.

Sammanslagningen av bolagen görs genom en så kallad "aktiebolagsrättslig fusion".

Efter att fusionen är genomförd lämnar Tele2:s vd och koncernchef, Allison Kirkby, sin post. Istället kommer Anders Nilsson utses till Nya Tele2:s vd.

Exakt hur det här kommer att påverka de båda bolagens marknadsföring är ännu för tidigt att svara på säger Malin Selander, marknads- och kommunikationschef på Tele2.

– Till dess att transaktionen är godkänd av relevanta konkurrensmyndigheter är det ”business as usual” för både Tele2 och Com Hem och företagen agerar som två skilda verksamheter. Förutsatt att fusionen blir godkänd kommer Com Hem upplösas och bli en del av Tele2. Hur varumärkesstrukturen kommer påverkas är dock för tidigt att säga, säger hon till Dagens Media.

Samtidigt tillägger Malin Selander att de båda parterna räknar med ett beslut under andra kvartalet.

Publicerad 2018-01-10 07.18Uppdaterad 2018-01-10 07.55

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: