Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Tele2 och Com Hem slås ihop – blir Nya Tele2

Publicerad: 10 januari 2018, 07:18
Uppdaterad: 10 januari 2018, 07:55

Tele2 och Com Hem byter namn till Nya Tele2 när de båda bolagen slås ihop. "Hur varumärkesstrukturen kommer påverkas är för tidigt att säga", säger Tele2:s marknads- och kommunikationschef.


Ämnen i artikeln:

Com hemTele2

I ett gemensamt pressmeddelande berättar Tele2 och Com Hem att de båda företagen slås ihop till ett gemensamt under namnet Nya Tele2.

Sammanslagningen av bolagen görs genom en så kallad "aktiebolagsrättslig fusion".

Efter att fusionen är genomförd lämnar Tele2:s vd och koncernchef, Allison Kirkby, sin post. Istället kommer Anders Nilsson utses till Nya Tele2:s vd.

Exakt hur det här kommer att påverka de båda bolagens marknadsföring är ännu för tidigt att svara på säger Malin Selander, marknads- och kommunikationschef på Tele2.

– Till dess att transaktionen är godkänd av relevanta konkurrensmyndigheter är det ”business as usual” för både Tele2 och Com Hem och företagen agerar som två skilda verksamheter. Förutsatt att fusionen blir godkänd kommer Com Hem upplösas och bli en del av Tele2. Hur varumärkesstrukturen kommer påverkas är dock för tidigt att säga, säger hon till Dagens Media.

Samtidigt tillägger Malin Selander att de båda parterna räknar med ett beslut under andra kvartalet.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Com hemTele2

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.