Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Swedish Match stämmer snustillverkaren bakom Granit

Publicerad: 13 mars 2017, 08:08
Uppdaterad: 13 mars 2017, 09:24

Exempel på hur Fiedler & Lundgren använt sig av Swedish Matchs snusmärke i sin marknadsföring. Källa: Stämningsansökan

Swedish Match vill stoppa snustillverkaren Fiedler & Lundgren från att använda snusbolagets varumärke i sin marknadsföring.


Ämnen i artikeln:

Swedish match

Den Malmöbaserade snustillverkaren Fiedler & Lundgren – som bland annat har snusmärket Granit – har gjort intrång i konkurrenten Swedish Matchs varumärken.

Det menar i alla fall konkurrenten Swedish Match i sin stämningsansökan till Patent och -marknadsdomstolen, rapporterar Siren.

Swedish Match på ett förbud för Fiedler & Lundgren att använda sig av Swedish Matchs snusmärke Mustang i sin marknadsföring av tobasprodukter. I samband med förbudet yrkar även Swedish Match på vite om en miljon kronor.

Så sent i början av mars fick Swedish Match rätt mot en annan konkurrent – Skruf, som Dagens Media tidigare rapporterat om. Skruf dömdes till att betala vite till staten på en miljon kronor samt till att betala Swedish Matchs rättegångskostnader på 200.000 kronor.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Swedish match

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News