Gå direkt till textinnehållet

Sveriges Tidskrifter kritiska till nytt regeringsförslag

Kerstin Neld, vd för Sveriges Tidskrifter.

Förslaget om skriftlighetskrav vid telefonförsäljning får branschorganisationen att se rött: "Våra medlemmar skulle drabbas hårt om det förslag som nu presenterats godtas", säger vd:n Kerstin Neld.

Under dagen förväntas regeringen fatta beslut om att lämna propositionen om skriftlighetskrav vid telefonförsäljning.

Branschorganisationen Sveriges Tidskrifter är kritiska till det nya förslaget.

– För vår bransch är telefonförsäljning av prenumerationer en mycket viktig kanal. Våra medlemmar skulle drabbas hårt om det förslag som nu presenterats godtas. Vi är särskilt förvånade över att regeringens förslag även täcker in försäljning till befintliga kunder, säker Kerstin Neld, vd för Sveriges Tidskrifter, i ett pressmeddelande. 

Organisationen har under flera år varit aktiva i lobbyingen kring skriftliga avtal vid telefonförsäljning.

Enligt ett pressmeddelande stödjer de regeringens utgångspunkt kring att konsumentskyddet vid telefonförsäljning ska vara starkt. Men samtidigt konstaterar Sveriges Tidskrifter att sedan utredningen om skriftliga avtal tillsattes, för fem år sedan, har klagomålen på telefonförsäljare minskat dramatiskt som en följd av egenåtgärder av branschen och av Konsumentverkets tillsyn.

Propositionen från regeringen kommer senare att lämnas över till riksdagen. Tanken är att den nya lagen skall träda i kraft den 1:a september i år.

Publicerad 2018-03-08 13.41Uppdaterad 2018-03-08 13.45

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: