Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

Sveriges Annonsörer positiva till nya spelmarknaden

Publicerad: 6 April 2018, 10:06
Uppdaterad: 6 April 2018, 11:09

Foto: Janne Naess

Sveriges Annonsörer välkomnar regeringens förslag om en omreglering av spelmarknaden – men vill få förtydligat vad som menas med högre krav på måttfullhet vid spelreklam.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Annonsörer

Det förslag som regeringen igår torsdag presenterade om en omreglering av den svenska spelmarknaden innebär att man inför ett licenssystem för samtliga aktörer.

Sveriges Annonsörer välkomnar förslaget.

– Vi ställer oss positiva till förslaget och att branschens samtliga aktörer får samma villkor att förhålla sig till. Det är idag ett högt reklamtryck från spelbolag i ett begränsat antal tv-och radio-kanaler. Det sker en kapprustning från bolagen som successivt ökat sina marknadsföringsinsatser de senaste åren. Omregleringen torde innebära att spelbolagen också ändrar om i sin marknadsföring och sprider ut reklamen i fler kanaler, säger vd Anders Ericson i ett pressmeddelande.

Förslaget innebär även att aktörer utan licens ska stängas ute, och att det ska kriminaliserat att främja spel utan licens, exempelvis genom reklam.

Enligt Sveriges Annonsörer återstår det dock en del frågetecken att reda ut i Regeringens förslag. Det handlar bland annat om exakt vilka parametrar som kommer vägas in för att kunna tilldelas en licens, såsom vad kravet på måttfullhet vid marknadsföring av spel innebär i praktiken.

– Vi ser fram emot en dialog och att få mer information kring dessa delar, fortsätter Anders Ericson. 

Civilminister Ardalan Shekarabi, som igår presenterade regeringens förslag, sade att det dessutom ska ställas höga krav på måttfullhet vid marknadsföring av spel.

– Han gick däremot inte exakt in på vad han menade med det, vilket vi gärna vill få svar på, säger Tero Marjamäki, pressansvarig på Sveriges Annonsörer, vill Dagens Media.

– Vi vill inte att politikerna ska gå in och detaljstyra innehållet i reklamen, det anser vi att vi i branschen har bättre koll på än politikerna. Det finns dessutom redan reglerat vad som gäller vid spelreklam, fortsätter han.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Annonsörer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.