söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Strategi och analys

Vad säger medierna?

Publicerad: 27 oktober 2010, 14:00

Mediesajterna mäter gärna tiden en annons är i blickfånget, men ingen vill gå i bräschen.

Ämnen i artikeln:

ExpressenPierre Bergström

KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Mats Selling, annonschef, Expressen digitala medier.

”Det är något vi absolut är ­intresserade av att titta ­närmare på, men i så fall tillsammans med hela branschen, till exempel via Sveriges Mediebyråer. Det är inte något för Expressen.se att själva gå i bräschen för. Internet har alltid högre krav på att bevisa värdet än andra medieslag, troligen för att insäljningsargumentet från början var att ’allt går att mäta’ på webben. Det gör det i teorin, men det kräver avancerade verktyg som inte finns i annonssystemen i dag.”

Pierre Bergström, försäljningschef, SvD

”Hur länge en annons är i blickfånget är väldigt intressant för en målgruppsanpassad sajt som Svd.se. Kunderna ska inte behöva betala för annonser som ingen ser. Det är bra om det går att mäta, det ligger helt i linje med utvecklingen och är något vi prioriterar när vi nu gör om sajten. Däremot vet jag inte vilka verktyg man bör använda eller vem som bör ansvara för mätningarna. Medier, mediebyråer och annonsörer borde ta fram en gemensam standard.”

”Tiden då en kampanj är i blickfånget är ett bra mått för branschen och för oss som säljer premiumprodukter. Sämre placeringar åker snålskjuts på premiumformaten, eftersom man betalar för dem med. Vi är gärna med, men först när det finns ett standardiserat sätt att mäta. Vi har diskuterat det, och jag vet inte vad som skulle kunna vara den bästa valutan. Idag använder vi antal exponeringar, nästa steg är kanske tid eller unika besökare eller en kombination.”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev