fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Strategi och analys

Ökar 53 procent

Publicerad: 3 oktober 2011, 06:38

Efter Postens offensiv – direktreklam raketökar hos mediebyråerna. – Mediebyråerna är en viktig pusselbit i vår strategi att uppfattas som en reklamaktör, säger Stefan Lundström, reklam- och mediechef på Posten.

Ämnen i artikeln:

Posten

HW

Henrik Widell


I Mediebyråbarometern är direktreklamens ackumulerade ökning mellan augusti 2010 och 2011, 53 procent. Under perioden har Posten landat ett mediebyråavtal samt satt upp ett sex man starkt säljteam som jobbar dedikerat med mediebyråerna.

– Dr har varit något som kunderna kört vid sidan av men nu när Posten och de andra distributörerna blivit mer snabbfotade tas mediet alltmer in i den strategiska medieplanen, säger Staffan Slörner, vd på Sveriges Mediebyråer.

Men mediebyråernas andel av direktreklamen sker från en låg nivå. Under 2010 omsatte dr nästan 4 miljarder kronor, enligt IRM, mediebyråernas andel uppgick till 382 miljoner kronor, inte ens 10 procent av totalen.

– Vi jobbar långsiktigt och är ännu inte där vi vill vara i form av genomslag på marknaden. Målsättningarna är högre ställda och vi fortsätter att satsa resurser, säger Stefan Lundström.

Finns det ett egenvärde i att mer dr ska distribueras via mediebyråerna?

– Det finns det absolut eftersom vi i högre grad vill få in dr som en del i mediemixen. Därför är det viktigt för oss att stötta mediebyråerna som i viss mån saknat spetskompetens inom dr.

Mikael von Ekensteen, avgående vd för dr-aktörernas branschorganisation, Swedma, tror att Postens mediebyråavtal har spelat en stor roll i utvecklingen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev