söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Strategi och analys

Huggsexa om toppnamnen

Publicerad: 26 maj 2010, 07:51

Konjunkturen har vänt och nu vill säljbolagen rekrytera för att kapa åt sig marknadsandelar. Men kampen om toppsäljarna är hård och strategierna för att locka dem till sig varierar.

Ämnen i artikeln:

Citysälj

HW

Henrik Widell


­Enligt Monster Employment Index är säljare en av de yrkesgrupper som blivit mest eftertraktad jämfört med ett år tidigare. Platsannonserna inom försäljning har ökat med 24 procent sedan förra året och med 16 procent bara sedan årsskiftet.

Media Act sa inte upp några anställda under krisen och lägger sig nu på offensiven. De senaste tre månaderna har företaget anställt fyra nya säljare och planerar att ta in ytterligare tre innan året är slut.

– Alla är ute och rycker i folk. Vi hittar de flesta att våra duktiga säljare via kontakter. Dessutom vet vi, eftersom vi som grundat Mediaact alla är säljare, hur man sporrar de här drivna människorna, säger vd Jörgen Falk.

Helena Delden, vd på Newsfactory, berättar att företaget rekryterar kontinuerligt, men att det är svårt att få tag i toppsäljarna.

– Det var inte speciellt lätt ens under krisen. Vi använder rekryteringsbolag och annonser men flest kontakter sker genom rekommendationer från tidigare anställda.

Newsfactory ska i ett första skede ta in ytterligare tre till fyra nya säljare men det kan bli fler innan året är slut.

Citysälj ska anställa en ny säljledare tillsammans med fyra annonssäljare. På prenumerationssidan ska också 20 deltidstjänster bemannas.

Annonsservice väljer att inte delta i kampen om toppsäljarna utan plockar hellre nyutexaminerade säljare för att lära upp.

– Vi ser oss mer som en plantskola för unga människor som vill fram som säljare.

Annonsservice har nyligen tagit in två säljare och en tredje är på väg. Fler lär följa, säger Rickard Sterner, om konjunkturen håller i sig.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev