torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Strategi och analys

Facebook kryddade videosiffror i två år

Publicerad: 26 september 2016, 09:22

Facebook har felberäknat statistiken för videovisningar i två års tid. Det skriver The Wall Street Journal. Anledningen är att Facebook av misstag inte räknat med visningar på under tre sekunder.

Ämnen i artikeln:

FacebookPublicis

VE

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se


Enligt uppgifter till mediebyråkoncernen Publicis har felberäkningarna medfört att den genomsnittliga visningstiden överskattats med mellan 60- och 80 procent.

Den felberäknade datan kan ha gjort att annonsörer felbedömt effekten av videoannonsering de köpt på Facebook de senaste två år. Det kan också ha påverkat deras beslut över hur mycket de spenderar på Facebook-video jämfört med andra videoplattformar, skriver The Wall Street Journal.

I fredags bad Facebook om ursäkt:

”Mätningen borde ha återspeglat den totala tittartiden delat på antalet personer som tittade på videon. Men det gjorde den inte, säger David Fischer, vice vd för affärs- och marknadsföringspartnerskap i ett Facebook-inlägg.

”Även om detta bara är en av många mätvärden marknadsförare tittar på, ser vi allvarligt på alla typer av misstag”.

Misstaget kan ge bränsle åt krav på att företag som Facebook och Google ska släppa in en tredje part att ansluta till deras system.

”Detta belyser återigen att det är absolut nödvändigt att ha tredje parts-taggning och verifikation på Facebooks plattform. Att rapportera upplåsta prestandasiffror i två år är oacceptabelt, skriver Publicis i ett brev till sina kunder.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev