Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

”Vi vill skapa en hub inriktad på kunskap”

Publicerad: 1 September 2015, 21:00
Uppdaterad: 25 April 2016, 09:50

… Linda Hörnfeldt, kommunikationskonsulten som vid årsskiftet drog igång bloggnätverket Better Bloggers.


Vad är syftet med Better Bloggers?

– Jag har själv bloggat sedan 2001 och sett hur hela branschen har utvecklats och vuxit och allt som följt med det. Det råder otroligt mycket förvirring nu när alla ska börja tjäna pengar, och det har blivit lite vilda västern. Bloggarna vet inte hur de ska ta betalt eller exakt vilka lagar och regler som gäller, och många känner sig ganska ensamma. Vi vill skapa en hub med fokus på kunskap och utveckling för både bloggare och företag som vill jobba med bloggare.

Just nu består Better Bloggers av en redaktionell sajt, ett nyhetsbrev, en Facebook-grupp och en podcast.

– Vi befinner oss i uppbyggnadsfasen, men tanken är att bli ett stort community. Vi ska också utveckla tjänster och håller just nu på med en matchmaking-tjänst där företag ska kunna hitta de bloggar som passar dem, men också utbilda företag kring hur influencer marketing fungerar.

Vilken betydelse har fällningen av Misslisibell för bloggvärlden?

– För det första är det tydligt att marknadsföringslagen inte är anpassad för den här typen av medier. Men det betyder att folk måste bli än mer tydliga med om de har fått ersättning på något sätt, vilket jag försöker kommunicera till mina medlemmar. Då behöver det inte bli missförstånd.

– Jag har pratat mycket med både Konsumentverket och Skatteverket och de vet inte heller vad som gäller. Vi uppfinner hjulet här.

Hur pass insatta är bloggare i vilka lagar och regler som gäller vid kommersiella sam­arbeten?

– Det är väldigt blandat. Den större delen av bloggarna tjänar ju inga pengar, så där är nog kunskapen låg, men bland dem som ligger på portaler är kunskapen högre. Men jag tror att det finns plats för mer organiserad utbildning. De flesta vill ju göra rätt.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.