Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

”Vi gillar båda att träna karate i bar överkropp”

Publicerad: 17 mars 2015, 22:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:09

… Per Lorentz, presschef på MTG, som i nästan en hel vecka avslutade varje mejl med signaturen ”Per Lorentzo Lamas” – efter den avdankade 1980-talsstjärnan Lorenzo Lamas.


– Ha ha. Av alla kontorsskämt, som oftast är ganska tråkiga, var detta faktiskt ganska kul. Jag har skickat ett ganska stort antal mejl med denna signatur, säger Per Lorentz.

Vad har du för likheter med den riktige Lorenzo Lamas – som ju är mest känd som ”Lance Cumson” i ”Falcon Crest” och ”Reno Raines” i B-serien ”Renegade”?

– Tja, det enda jag kan komma på är att vi båda ofta har speedos, och att vi båda ofta tränar karate utomhus i bar överkropp.

Bildgooglar man Lance Cumson framträder en extrem 1980-talshunk, är du lika hunkig i dina speedos?

– Ingen tar Lance…

Men, hur gick det här till – har någon hackat din dator?

– Nej, det finns ingen bristande it-säkerhet bakom detta. Det är ett verk av en snabbtänkt och snabbfingrad kollega i kombination med min egen ovana att resa mig från skrivbordet och gå runt när jag pratar i telefon. Det är ett ”inside job” från bänkgrannen.

Vem är det skyldige?

– Jag kan inte gå ut med något namn, men jag vet precis vem det är.

Hur länge var du ”Per Lorentzo Lamas” med hela svenska mediebranschen?

– Det var ett antal arbetsdagar och en hel helg. Jag fick förvånansvärt få reaktioner med tanke på att ett ganska stort antal mejl gått iväg med den signaturen.

Hur upptäckte du kuppen?

– Ja, alltså, hur ofta tittar man på sin egen mejlsignatur? Det var jag själv som såg det och när jag upptäckte det var det ett antal personer här som började skratta.

Okej. Till sist den viktigaste frågan: Hur ska du skoja tillbaka?

– Jag håller på att dra upp riktlinjer. Hämnd serveras bäst kall.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.