Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

Trio ska lyfta kvinnor

Publicerad: 13 Mars 2012, 22:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:29

Pingis Hadenius, Isabella Löwengrip och Hermine Coyet Ohlén slår sina påsar ihop. Deras mål – att inspirera och få kvinnor att våga.


Ämnen i artikeln:

ElleIDG

Pingis Hadenius, publisher på IDG, Isabella Löwengrip, grundare av Egoboost, och Hermine Coyet Ohlén, chefredaktör och ansvarig utgivare på Elle, har gått samman för att erbjuda gemensamma föreläsningar till företag och organisationer.

Under devisen ”kåt, glad och tacksam” ska trion inspirera till att hitta sina inre drivkrafter och ge konkreta tips på hur man kan komma vidare i sin karriär.

– Med kåthet menar jag inte nödvändigtvis sexuell upphetsning, utan snarare passion och glöd. Glädjen måste alltid finnas där och känner man tacksamhet varje dag så har man roligare, säger Hermine Coyet Ohlén.

Föreläsningarna ska bland annat handla om entreprenörskap, företagsutveckling och om att bygga sitt personliga varumärke ur Pingis Hadenius, Isabella Löwengrip och Hermine Coyet Ohléns tre olika perspektiv.

Pingis Hadenius har tidigare varit chefredaktör för tidningarna Passion for Business och Red Tee och har bland annat arbetat som aktieanalytiker.

Isabella Löwengrip är mest känd under sitt bloggalias ”Blondinbella”. Dessutom är hon bland annat vd för det egna investmentbolaget Löwengrip Invest, driver bloggnätverket Spotlife och släpper i vår sin andra bok.

Hermine Coyet Ohlén har jobbat med varumärket Elle i 20 år, hon började som redaktör på tidningen 1992. Hon har bland annat dragit igång Elle och Elle Decoration i Norge och var tidigare också chefredaktör för Elle Mat & Vin och Elle Lyx.

– Vi ger en verktygslåda för dem som lyssnar så att de kan göra konkreta förändringar. Vi riktar oss till exempel till studenter, offentlig sektor och större företag, men också mindre företag som kanske står inför ett paradigmskifte. I all verksamhet är det viktigt att lyfta blicken, också för den enskilda individen, säger Pingis Hadenius.

De yngre kvinnorna ligger, kanske inte helt oväntat, Isabella Löwengrip varmt om hjärtat:

– Det är viktigt att fokusera på unga tjejer – vi är till exempel dåliga på att starta företag i Sverige och det saknas självsäkerhet. Men vi är inriktade på att locka fram ”jag kan”-känslan, säger hon.

– Vi vill bidra till att man hittar just det där som man känner passion inför och få folk att våga gå upp med sin idé, säger Hermin­e Coyet Ohlén.

Hur stort är intresset för att anlita er?

– Jag tror att det är jättestort, annars hade vi inte startat det här projektet. Jag föreläser mycket redan i dag och många företag lägger mycket, energi, tid och pengar på inspirationsföreläsningar, säger Isabella Löwengrip.

På frågan om varför just de tre föreläser tillsammans svarar Pingis Hadenius att de ”drogs” till varandra.

– Vi har pratat om det här när vi träffats vid olika tillfällen tidigare, fyller Hermine Coyet Ohlén i.

Pingis Hadenius

Yrke: Publisher på IDG.

Ålder: 34 år.

Bor: På Östermalm i Stockholm.

Inkomst: 130 100 kronor (2010).

Familj: Ogift.

Isabella Löwengrip

Yrke: Chefredaktör på Egoboost.

Ålder: 21 år.

Bor: På Östermalm i Stockholm.

Inkomst: 384 300 kronor (2010).

Familj: Ogift.

Hermine Coyet Ohlén

Yrke: Chefredaktör på Elle och förlagsredaktör på Aller Media.

Ålder: 61 år.

Bor: På Östermalm i Stockholm.

Inkomst: 1,88 miljoner kronor (2010).

Familj: Skild, ett barn.

News Pilot

Ämnen i artikeln:

ElleIDG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.