Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

Trinny och Susannah till TV4 Plus

Publicerad: 24 November 2010, 08:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:30

TV4 Plus släpper lös den brittiska duon Trinny och Susannah i en svensk egenproduktion och kniper Jamie Oliver från Kanal 5. TV4 styr upp söndagarna med succén ”Solsidan”.


TV4 Plus stärker tablån med de brittiska modepoliserna Trinny och Susannah. Tidigare har de stylat om amerikaner och engelsmän i Kanal 5, men nu ger de sig på svenskarna i en splitterny egenproduktion för TV4 Plus.

–?Det är två riktiga kraftpaketdamer som vi har tagit hit för att designa om i åtta svenska städer. Det är otroligt roligt och deras utanförskap gör att de kan säga vad de vill, säger Anton Glanzelius, programchef för TV4 Plus och TV11.

TV4 Plus adderar också Jamie Olivr till kanalens matlagningsprogram i vår. Kändiskockens alla nya program kommer framöver att gå i TV4 Plus istället för i Kanal 5.

– Det blir en tung trojka med Leila, Per Morberg och Jamie Olive-r, säger Anton Glanzelius.

Stora TV4 stuvar om i söndagstablån i vår. Årets humorsuccé ”Solsidan” flyttar från fredagar efter ”Let’s dance” till söndagar klockan 20, följt av ”Time out”. Sportsändningen tidigareläggs med en halvtimme.

– Vi har funderat länge över söndagarna, då vi har haft det tufft eftersom det är hård konkurrens. ”Solsidan” får det lite tuffare tittarmässigt, men vi räknar med att det är ett starkt format som kommer att ta för sig ändå, säger Peter Lindström, kanaldirektör för TV4-gruppen.

Trotjänaren ”Kalla fakta” flyttas från söndagar till en vardagkväll klockan 21.

– Framöver ska vi göra lite mer väsen av ”Kalla fakta”, som är ett av våra äldsta varumärken.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.