Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

Tre nya sponsorer köper hockey-VM

Publicerad: 28 April 2010, 10:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:52

Klart med sponsorerna till MTG:s hockeyfest.


Ölet TT, Panasonic och 118 100 är alla nya sponsorer för årets sändningar av hockey-VM, som kommer att visas i TV6 och Viasat Hockey. Bet 365, som sponsrade förra året återkommer även i år.

– Vi är väldigt bra på att erbjuda skräddarsydda lösningar för våra sponsorer och är glada över att de aktivt valt att gå till oss, säger Per Lorentz, informationschef MTG Sverige.

Sponsorerna kommer i år få oväntad draghjälp av Petters nyskrivna hockeylåt. Låten ska spelas i samband med vinjetten, när sponsorerna presenteras.

– I år har vi lagt stor energi på att integrera vinjett och billboard med mycket lyckat resultat, säger Per Lorentz.

Utöver möjligheterna att synas i ett nationellt sammanhang och på playtjänsterna kommer även även sponsorerna kunna använda varumärket hockey-vm i sponsorernas interna kampanjer.

MTG fortsätter att sända hockey-VM i TV6 tillsammans med Viasat Hockey. Playtjänsten TV6 Play kommer att streama livesändningarna av hockeymatcherna.

– TV6 är den av våra Fri-TV-kanaler där vi visar sport av nationellt intresse. Vi har renodlat kanalerna mer de senaste åren och hockey passar inte riktigt in i TV3:s profil. Vi har inte sänt hockey där sedan 2008. Många matcher kommer också att visas på Viasat Hockey eftersom det är hockeykanalen i Viasats paket, säger Per Lorentz.

Per Lorentz säger att årets slutspelslag höjer intresset för årets VM-turnering.

– Ett bra slutspel i SM-hockeyn väcker alltid intresset för större turneringar. Nu är jag ingen hockeyexpert, men årets slutspel har känns betydligt hetare än ett vanligt normalår, säger Per Lorentz.

Christer Lindh

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.