Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

Titta in hos profilerna

Publicerad: 15 September 2015, 21:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:52

Så har du aldrig sett dem. Dagens Medias Ylva Larsson listar fem branschprofiler som öppnar sina hem för allmänheten.


Bastins Hollywood-dröm

Efter att ha sålt produktionsbolaget Stockholm-Köpenhamn flyttade tv-producenten Henrik Bastin till Los Angeles 2009. I somras visade han och frun Karin Bastin upp sitt hem i Svenska Dagbladets bostads­bilaga: ”En klassisk Hollywoodvilla, på en parallellgata till Hollywood Boulevard” fylld med porslinshundar och gamla brandsläckare.

– Henrik sov i gardinerna, typiskt honom. Sen byggde han poolen, säger Karin Bastin om inflytten.

Ljust och luftigt på Lidingö

Forsman & Bodenfors prisade art director Silla Levin öppnade upp sitt hem för samma tidning i mars 2012. Det var kärlek vid första ögonkastet på visningen av parhuset på Lidingö.

– Jag vill ha en ljus och luftig känsla, men samtidigt ska det vara personligt och lite roligt. Det får inte vara för stifft och stelt, säger Silla Levin, som har Marimekko som favoritmärke.

Reklamaren och kvarnen

I en nyrenoverad mannagrynskvarn i Saltsjöqvarn bor reklambyrån Honestys grundare Walter Naeslund. Hans hem har porträtterats både i Residence och Metro.

– Jag älskar det här läget, på tio minuter går jag till jobbet, som ligger i Barnängshusen i Norra Hammarby­hamnen. Med båten är jag på Riche på 15 minuter. Och känner ändå att man bor naturnära, säger Walter Naeslund, till Residence.

SR-chefens kompromissoffa

Bibbi Rödöö, ­programchef på Sveriges Radio, som bland annat jobbar med ”Sommar i P1”, bjöd i våras in DN Bostads läsare till sin soffa, högst upp i Svea Torn på Gärdet i Stockholm.

Soffan, som impuls­köptes av hennes sambo, kallar hon för en ”kompromissoffa”.

– Jag jobbar på att tycka om den, men det är trångt för två att ligga i den. Han tycker det är mysigt när det är trångt, men den som ligger ytterst ramlar ned efter ett tag.

En äventyrlig renoveringsresa

”En evighetslång process med mängder med beslut.” Så beskrivs renoveringen av den gula tegelvillan med utsikt över Öregrund som den förre Aller Media-vd:n Stefan Ohlsson köpte till­- sammans med frun Ulrika Norberg, tillika chefredaktör för Femina. I hemma-hos-reportaget, som publicerades i samma tidning, berättar hon ingående om renoveringen.

– Men skulle vi göra det igen? Nog för att det är härligt med spänning i tillvaron, men det får gärna vara med måtta.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.