Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Strategi och analys

Tema 2: Välkommen till vår verklighet

Publicerad: 25 september 2012, 21:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:08

När värnplikten försvann räckte det inte för Försvarsmakten att nå spänningssökare, och målgruppen breddades till att även omfatta ”världsförbättrare”.

Ämnen i artikeln:

DDBFörsvarsmaktenCarat

KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


De tuffa utmaningarna i ”Har du det som krävs” var för uteslutande och byttes mot det mer inkluderande ”Välkommen till vår verklighet”, som lanserades i mars 2011.

Med kampanjerna ville DDB få de potentiella sökande till GMU att förstå vad Försvarsmaktens verksamhet omfattar, och komma bort från fördomar och krigsglorifiering.

Ofta används Försvarsmaktens egna bilder i reklamen, från bland annat internationella insatser, räddningsuppdrag och naturkatastrofer.

– Den största skillnaden från ”Har du det som krävs?” är att vi använder varmare och mer inbjudande färger. Vi vill inte att folk ser reklamen och utesluter sig själva från att söka i tron att de inte håller måttet, säger Försvarsmaktens marknadschef Magnus Tegsved.

Under ”Välkommen till vår verklighet” genomfördes rekryteringskampanjerna ”Vem bryr sig” – där startskottet var en person som var inlåst i en låda på Sergels Torg – och den nu aktuella kampanjen ”Det löser sig nog”.

Kampanjen fortsätter i höst med ett digitalt event, med fysiska ”like”-knappar utplacerade på platser där Försvarsmakten har gjort skillnad.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev