Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Strategi och analys

Sommarläsning

Publicerad: 9 juni 2015, 21:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:58

Semestern närmar sig, och därmed tid för böcker i häng- mattan.Dagens Medias reporter Madeleine Östlund listar branschens skönlitterära författare.


Robert Kviby

Släppte i början av 2012 kriminalromanen ”De korrupta”. Året därpå följdes den upp av den fristående fortsättningen ”Listan”, som gavs ut som e-bok.

Författargärningen skedde i smyg under Robert Kvibys tid som marknadsdirektör på MTG TV. Bara ett par månader efter att debutromanen kommit ut lämnade han dock MTG och den dåvarande rollen som vd på MTG Radio.

Numera huserar Robert Kviby på C More.

Björn Jutendahl

Efter över 25 år i reklambranschen valde Björn Jutendahl att ge sig in på författarbanan. I mars i år släpptes hans debutroman ”Bara business”, som utspelar sig i just reklamvärlden.

– Jag tror att även många som inte jobbar i branschen blir nyfikna och tycker att det är roligt att få en inblick, sade Björn Jutendahl tidigare till Dagens Media.

Björn Jutendahl har tidigare varit bland annat nordisk marknadschef på Volvo och vd på Mindshare.

Micael Dahlén

Handelsprofessorn är visserligen van vid att skriva böcker, men gav sig förra året för första gången in på den skönlitterära banan med debuten ”Livet på Mars”.

Romanen, på över 400 sidor, kretsar kring en misslyckad man som i en pengatvättshärva lyckas få 54 miljoner kronor flyttade till sitt bankkonto på den röda planeten.

Jenny Leeb

Tv-rådgivaren Jenny Leeb har hunnit med att ge ut inte mindre än fyra romaner i chic lit-genren. Hon pryder själv omslagen till två av dem.

Debutromanen ”Grevgatan 22” gavs ut redan 2006 och den senaste – ”Ett tunt blått streck” – 2013. Den senare utspelar sig bland annat på Kanal 5.

Jenny Leeb jobbar i dag fortfarande på Bizkit Havas, men i rollen som projektledare och strateg.

Anne Årneby

Reklamveteranen Anne Årneby gav redan 1999 ut romanen ”Bankkassörskan” på eget förlag. Boken kan dock bli svår att få tag på då den trycktes i enbart 500 exemplar.

Tidigare har Anne Årneby också givit ut diktsamlingen ”Hopkok på ensamhet och sorg”.

Hon är i dag kommunikationsdirektör på Bisnode.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev