Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

Se ditt eget foto i Don Draper-pitch

Publicerad: 17 mars 2015, 22:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:09


Den 5 april är det premiär för den sista säsongen av ”Mad Men”, AMC:s prisbelönta serie som kretsar kring reklambyråerna i 1960-talets New York. Nu släpper tv-bolaget en Facebook-kampanj för att piska upp intresset. I kampanjen, kallad ”Mad Men Carousel” kan användaren låta sina egna Facebookbilder bli en del av Don Drapers pitch för Kodak, som syntes i seriens allra första avsnitt. I skrivande stund är appen dock inte tillgänglig för svenska Facebook­användare.

Adage rapporterar att Facebook-kampanjen bara är en i raden av aktiviteter inför den sista säsongen av den kultförklarade serien. Ett trettiotal restauranger i New York har sedan en tid tillbaka Mad Men-menyer – varav ett flertal enbart innehåller sprit.

Bland restaurangerna vars Med Men-menyer faktiskt innehåller mat finns The Madison Club, som serverar räkcocktail och beef wellington.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.