Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

(S)-krisen slår mot pr-arbetet

Publicerad: 16 Februari 2011, 06:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:20

Socialdemokraterna är på jakt efter en ny kommunikationschef. En process som försenas av att partiet fortfarande saknar en tydlig partiledarkandidat.


Karin Petterssons ersättare som kommunikationschef på Socialdemokraterna har ingen lätt uppgift framför sig. Väljarna ratar partiet – samtidigt som just kommunikationen anklagats för att ha varit för otydlig.

En ny chef ska vara på plats den 1 mars, men ännu har inget namn offentliggjorts. En av anledningarna kan vara att Socialdemokraterna saknar en tydlig ledare.

– Det handlar om en strategisk tjänst för någon med hög kompetens. Men personen ska ta ett jobb innan de vet vem som blir partiledare. Det är som att söka ett jobb på en tidning utan att veta vem som är chefredaktör och i vilken riktning tidningen ska gå, säger en källa med insyn i partiet.

Det finns ett annat problem. Den nya partiledaren vill säkert ha ett ord om vilken han eller hon ska jobba med inom ett så pass viktigt område som kommunikation.

– Det här skapar oro och jag tror det kan begränsa antalet sökande, säger uppgiftslämnaren.

Det usla valresultatet leder till att Socialdemokraternas partistöd minskar rejält – och att partiet måste spara. Nyligen valde man att slå ihop partiexpedition och riksdagsgrupp till en och samma organisation.

Inom organisationen bildas fyra nya grupper, där en får namnet Analys och opinion. Chefen för den organisationen får den roll som partiets kommunikationschef tidigare hade.

Dessutom ska Socialdemokraterna rekrytera en presschef till området Analys och opinon.

– Den tjänsten annonseras dock inte ut, utan han eller hon kommer att handplockas, säger en källa.

Socialdemokraterna lägger locket på om rekryteringen. Via presschefen Fredrik Kornebäck säger partikassören Tommy Ohlström att man inte kan kommentera rekryteringsprocessen.

På frågan om arbetet försvåras av på grund av att partiet är ledarlöst säger Fredrik Kornebäck.

– Nej, det är två olika processer.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.