Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Strategi och analys

Rekordår för dm-byrån Abakus

Publicerad: 19 december 2012, 13:48
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:00

Direktmarknadsföringsbyrån Abakus trotsar lågkonjunkturen och gör sitt bästa år någonsin.

Ämnen i artikeln:

DirektmarknadsföringAbakus

EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Bistra vindar – med konkurser och uppsägningar – blåser genom Sveriges byråmarknad.

Deasign, Fieldwork och Alex & Fred är några av byråerna som gått under i den ekonomiska snålblåst som dragit in över Sveriges medie- och reklammarknad.

Andra, som Intellecta, CP+B Europe och Hilanders har dragit ned - och tvingats säga upp personal.

Ett bolag som går emot strömmen är direktmarknadsföringsbyrån Abakus. Byrån, etablerad 2004, gör under 2012 sitt bästa år någonsin intäktsmässigt.

– Det känns fantastiskt och vi känner en stor glädje för vårt resultat. Samtidigt känner vi en stor oro för branschen där vi ser att många har det tufft, säger vd:n Christel Hedin.

Abakus byråintäkt landar på 10 miljoner kronor, och omsättningen väntas bli 13 miljoner kronor. Exakt vad resultatet blir är ännu inte klart, men det blir positivt och bättre än föregående år.

Dagens Media kunde 2011 berätta att Ikea valt Abakus som byrå. Men det samarbetet vill Christel Hedin inte lämna några kommentarer kring. Under 2012 har byrån fått en till storkund i elbolaget Fortum, som tar plats jämte befintliga kunder som Svenska Spel, Nordea och Hyresgästföreningen.

De nya intäkterna har gett Abakus möjlighet att anställa. Nyligen värvades produktionsledaren Martina Claesson samt projektledaren Anders Berggren, som närmast kommer från konkurrenten Gadd.

Under nästa år hoppas Abakus kunna fortsätta att expandera, bland annat genom att anställa ett nytt kreatörsteam.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev