Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Strategi och analys

"Ranelid är pausunderhållning"

Fyra frågor till Bert Karlsson, schlageroraklet, som anklagar SVT för att göra ett spektakel av Melodifestivalen.


Publicerad 2012-02-29 15:09
Uppdaterad 2015-12-06 14:31

Ämnen i artikeln:

Melodifestivalen

Dela artikeln:

– Så är det ju. Låtmässigt är det ju sämre än någonsin och det är därför såna som Ranelid kan gå vidare. SVT söker bara tittarsiffror nu genom såna här utspel men låtarna har de stoppat ner i byrålådan för länge sen.

Du gillade inte Björn Ranelids nummer?

– Jo, som pausunderhållning kan det funka men inte i tävlingen. De som på fullt allvar tror på det här i Europa är ju dumma i huvudet

Så han är chanslös om han tar sig till Baku?

– Ja det är han. När jag sa att låtarna i Göteborg var dåliga, då fick jag skit av artisterna. Men när Ranelid vann och de själva drabbades, då blev de sura, de jävla hycklarna.  

Varför kan inte vi svenskar få nog av Melodifestivalen?

– Ja men det finns ju inget annat. Det är det jag menar med att SVT jagar tittarsiffror. Det räcker inte med att ha bra låtar längre för att få folk att titta, det måste bli ett spektakel. 

Vilka har haft bäst bevakning så här långt, Expressen eller Aftonbladet?

– Jag tycker det är ganska jämt, de sköter sig bra båda två. Markus Larsson på Aftonbladet gillar jag, han är mer engagerad än de andra och går in i det på allvar.

Henrik Widell

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.