Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

Q-Vision nära konkurs

Publicerad: 22 December 2010, 06:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:26

Det kraftigt skuldtyngda butiks-tv-bolaget Q-Vision har ett antal tuffa år bakom sig. Nu tyder det mesta på att företaget försätts i konkurs efter nyår. "Om det är så är jag mycket förvånad att Kronofogden delger Dagens Media de uppgifterna", säger Ola Nilsson, ansvarig för Q-Vision.


Q-Vision minskade omsättningen kraftigt förra året och gjorde en förlust på 2,4 miljoner kronor, trots att de fick ett koncernbidrag på över 12 miljoner kronor från ägaren Neo Media. Bolaget har inte gått med vinst under de senaste fem åren och dras med en skatteskuld på 1,2 miljoner kronor.

– Vår utredning är klar innan nyår och det är väl egentligen bara den som Skatteverket väntar på innan de försätter bolaget i konkurs, säger en handläggare på Kronofogdens kontor i Borås.

Vad grundar du det på?

– Det brukar vara så när det handlar om den här typen av belopp och när den här historien finns i bolaget.

Som Dagens Media tidigare berättat så är företagets egen revisionsbyrå skeptisk till den fordran på 9,4 miljoner kronor som Q-Vision säger sig ha på Neo Media – och som ska rädda bolaget. Revisionbyrån skriver i det senaste bokslutet att det finns betydande tvivel om Q-Visions fortsatta drift.

Ola Nilsson, ansvarig för Q-Vision i Sverige, säger om konkurshotet:

– Om det är så är jag mycket förvånad att Kronofogden delger Dagens Media de uppgifterna när vi på Q-Vision inte hört ett ljud om det.

Men är den ekonomiska situationen i bolaget sådan att en konkurs är nära?

– Jag säger som jag sagt tidigare, vi förlitar oss på att våra ägare ska hjälpa oss med våra ekonomiska problem, och ägarna har varit synnerligen aktiva på sistone.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.