Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

Promedia sparkas ur jätteavtal

Publicerad: 13 Mars 2012, 22:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:29

Kammarkollegiets stora mediebyråavtal, som omfattar alla statliga myndigheter, är på väg att gå ut. Samtliga mediebyråer får förlängt – utom en: Promedia. "Det är alltid tråkigt att förlora en kund", säger Promedias vd Robert Magnusson.


I september 2009 skrev Riks­polisstyrelsen, efter flera års pitchande och överklagande, avtal med fem mediebyråer. Avtalet uppskattades till ett värde på 800 miljoner kronor, då Riks­polisstyrelsens avtal omfattade samtliga statliga myndigheter.

Den sista april går avtalet ut. Nu kan Dagens Media berätta att samtliga byråer får förlängt – utom Promedia.

– Jag kan bekräfta att en av leverantörerna inte fått förlängt, men jag vill inte kommentera detta mera innan allt är klart, säger Klas Lindström, ramavtalsansvarig på Kammarkollegiet.

Enligt avtalet måste de offentliga bolagen och myndigheterna göra avrop innan man går ut i några större insatser. Men Pro­media har den senaste tiden lyst med sin frånvaro i anbudsgivningen, uppger källor för Dagens Media.

– Att vi inte får förlängt beror på saker som hände innan jag tog över som vd. Nu känns det som att vi har ett starkt erbjudande, säger Promedias vd Robert Magnusson.

Förlusten är ett hårt slag mot Promedia, som var den enda byrån som hade uppdraget både för taktiska och strategiska tjänster. Samtidigt är man en byrå som profilerat sig hårt som en partner för just offentliga kunder.

– Självklart betyder det något ekonomiskt för oss, det är en stor kund. Men vi har haft lite tur och fått in lite andra kunder den senaste tiden och vi har jobbat för att effektivisera oss, säger Robert Magnusson.

År 2013 är det dags att upphandla ett nytt avtal.

– Vi kommer vara med i upphandlingen då också, säger Robert Magnusson.

Få i branschen hoppas på en upprepning av den förra upphandlingen – som på grund av flera över­klaganden samt ett otydligt skrivet underlag drog ut på tiden rejält.

Turerna började redan i augusti 2006 när den samarbetande duon Meko (som heter Nowa i dag) och Bizkit över­klagade Rikspolisstyrelsens val av Promedia. Därefter beslutade sig RPS för att göra om upphandlingen två gånger.

De har avtal med staten

u Carat

u Nowa

u Promedia (till maj 2012)

u Promedia (till maj 2012)

u Timecut

u Vizeum

News Pilot

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.