Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

Penis-tabbar

Publicerad: 26 Maj 2015, 21:00
Uppdaterad: 9 Februari 2017, 15:12

Ibland hamnar det manliga könet av misstag i fokus – senast i Svenska Dagbladets ”Under strecket”. Dagens Medias Madeleine Östlund listar fyra exempel till.


GB lanserar ”penisglass”

Den smakade bland annat cola, jordgubb, fruktbubbelgum – och poppade i munnen. Glassens utseende bidrog också till att GB:s ”X-pop” förra våren blev en stor snackis i sociala medier.

”Hur tänkte ni?”, ”Kinky”, ”Känns inte bra alls” och ”Något en porrstjärna skulle vilja ha i munnen” löd några av kommentarerna.

Glassföretaget höll inte med om att ”X-pop” var en ”penisglass”.

– Vi ser det inte riktigt så. Det är en glass på en pinne som vilken annan isglass som helst, sade Martin Sandén, marknadschef på GB, till Dagens Media.

Ohlys penis blir rikskänd

Vänsterpartiets tidigare ledare skulle visa upp en bild på sin Liverpool-tatuering på Instagram, men råkade få med lite mer hud än det var tänkt.

Bilden som skulle visa tatueringen på smalbenet blev också en bild på politikerns snopp.

Frågan är bara om bilden blev ett snoppfiasko eller en snoppsuccé. Lars Ohly själv verkade i alla fall inte vara allt för berörd av tabben.

”Ha ha, råkade visst lägga ut en bild på Instagram som visade mer än avsett. Nu åtgärdat”, skrev han på Twitter.

Penis i SvD

En redigeringstabbe fick ordet ”penis” att smyga sig in i Svenska Dagbladets ”Under strecket”. Upp- märksamma läsare kunde nyligen se hur anfangen i Margrit Richerts understreckare ”Så avspeglas klassamhället i chipshyllan” bildade just ordet ”penis”.

– Ha ha, ja, det var ju lite freudianskt. Tittar man på hela uppslaget så finns det faktiskt ett f med också, så det var inte en så perfekt tabbe som det kunde ha varit, men det var roligt ändå. Jag har hört muntra skratt här på redaktionen på morgonen, sade Olle Zachrison, redaktionschef på SvD, till Dagens Media.

Penis inklippt i ”Pluras kök”

Mitt i svampstuvningen i ett avsnitt av TV3:s populära matprogram ”Pluras kök” dök helt oväntat en bild av en penis upp.

Det var en enda bildruta som kunde ses 14:16 in i programmet från 2011. Eftersom det handlade om endast en ruta upplevde tittarna bilden som ett hastigt flimmer. Bara den nitiske tittaren som gick tillbaka bildruta för bildruta kunde se penisen.

MTG TV:s presschef Max Lagerbäck blev förvånad när han hörde talas om tilltaget:

– Det låter onekligen som om det finns en redigerare som tycker han har varit väldigt busig.

Scherman hånas i ”Nyhetsmorgon”

TV4:s morgonankare Peter Jihde läste i morgonsoffan upp ett brev från en tittare till tv-doktorn och skämtade då om att brevet var författat av den före detta TV4-vd:n Jan Scherman. Tittaren hade fått vårtor på penisen.

– Jan Scherman heter han som undrar, sade Peter Jihde.

Efteråt ska dock Peter Jihde ha bett om ursäkt i ett sms till Scherman, som tog det hela med ro.

– Shit happens. Jag brukar själv bli kritiserad för att komma med plumpa skämt, sade Jan Scherman till Nöjesbladet.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.