Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

”Området växer enormt”

Publicerad: 8 December 2010, 05:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:29

IDG lanserar mobiltidningen Smartare mobil. Mediaprovider kontrar med att öka utgivningstakten på sina oneshots Allt om Android och Iphone-tidningen.


Ämnen i artikeln:

MobilMediaproviderIDG

I går släpptes första numret av Smartare mobil i handeln. Innehållet är fokuserat på så kallade smart phones, och då främst innehållet till telefonerna.

– Vi ser ingen annan tidning som tar det här breda greppet med fokus på användandet. Det är klart att det är en tuff marknad, men samtidigt är det en hård segmentering bland titlarna, säger Daniel Sjöholm, chefredaktör på Smartare mobil och pryltidningen M3.

Det första numret är på 84 sidor och har en packningsgrad på 12 procent. Upplagan är på 25 000 exemplar.

– Vi tror att området kommer att växa enormt framöver, man kommer snart inte att kunna köpa en telefon utan att det är en smart mobil. Och med fler smarta mobiler kommer behovet av en sådan här produkt att öka.

IDG och Mediaprovider är de två stora aktörerna på mobiltidningsmarknaden. Förutom Smartare mobil ger IDG även ut pryltidningen M3, som också tar upp mobil-telefoner. M3 har en räckvidd på 102 000 läsare enligt Orvesto Konsument 2010:2. Förlagets Mac-tidning, Macworld, ger även ut specialtidningen Allt om Iphone, som nästa år ökar utgivnings-takten från två till fem nummer.

Mediaprovider ger sedan 1995 ut Mobil, som har en räckvidd på 40 000 läsare. Förlaget ger även ut Mobil business, som riktar sig till näringslivet, och två oneshots – Allt om Iphone och Allt om Android.

Från och med nästa år permanentas de två specialtidningarnas utgivning och ökas till vardera sex nummer per år.

– Vi är övertygade om att bevakningen av området kommer att öka. Dagspressen belyser också området och Ipad är bara en del av den trenden. Förutsättningarna är också bättre nu, marknaden är större och så även läsarintresset, säger Linus Brohult, chefredaktör på Mobil.

Nästa år ska Mobil få ny design och dessutom planerar förlaget ytterligare oneshots, men vad de ska handla om är Linus Brohult förtegen om.

– Vi kommer att ge ut minst 25 tidningar inom mobilområdet nästa år.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MobilMediaproviderIDG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.